Digidexo.com

Forskjellen mellom GERD og halsbrann

Halsbrann og gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) er forårsaket av syre eller galle sikkerhetskopiering i spiserøret. Med GERD, dette skjer ofte nok til å irritere slimhinnen i spiserøret.

Symptomer

En brennende smerte i brystet eller halsen og en bitter smak i munnen er symptomer på halsbrann. GERD omfatter halsbrann symptomer samt vanskeligheter med å svelge, tørrhoste og sure oppstøt.

Behandling

Halsbrann og GERD symptomer kan både bli behandlet av over-the-counter eller reseptbelagte antacida. Hvis medisiner ikke lindre GERD symptomer, kan GERD også behandles gjennom kirurgi for å hindre magesyre fra sikkerhetskopiering.

Komplikasjoner

Hvis halsbrann gjentar seg ofte nok, kan det føre til GERD. Over tid, kan GERD føre til innsnevring av spiserøret eller forårsake et sår i spiserøret.

Risikofaktorer

Ifølge Mayo Clinic, alkohol, kan brus og stekt mat øker risikoen for halsbrann. Å ha en hiatal brokk, røyking, graviditet og fedme er tilstander som øker en persons risiko for GERD.

Betraktninger

Det er noen ting folk med halsbrann eller GERD kan gjøre for å redusere alvorlighetsgraden av symptomene, som for eksempel heve hodet av sengen for å holde syre fra sikkerhetskopiering, unngå matvarer som utløser halsbrann, og opprettholde en sunn vekt.