Digidexo.com

Hva er riktig måte å telle karbohydrater?

Hva er riktig måte å telle karbohydrater?


Telle karbohydrater kan være forvirrende. Populære dietter varierer i måten karbohydrater er behandlet. Gode ​​karbohydrater, dårlige karbohydrater, høye karbohydrater, lite karbohydrater og glykemisk indeks er alle måter å identifisere karbohydrater. Den korrekte måten å telle karbohydrater er å bruke glykemisk indeks.

Karbohydrater

Karbohydrater, kjent som karbohydrater, er en gruppe organiske forbindelser inkludert sukker, stivelse, cellulose og tannkjøtt. Disse tjener som en viktig matkilde for dyr. De er avledet fra fotosyntetiske planter. En karbohydrat bare inneholder karbon, hydrogen og oksygen. Våre dietter inneholder komplekse karbohydrater som de som finnes i hele korn, frukt og grønnsaker; og enkle karbohydrater som finnes i raffinert sukker.

Enkle karbohydrater

Enkle karbohydrater --- slik som de i høy-fruktose mais sirup, raffinert sukker, hvitt brød og brus --- blir raskt brutt ned av kroppen. Hvis det ikke brukes umiddelbart, er sukker lagres som fett. Enkle karbohydrater er ikke så sunt som komplekse karbohydrater.

Komplekse karbohydrater

Komplekse karbohydrater i hele korn, hele grønnsaker og frukt ta lengre tid for kroppen å bryte ned. Disse karbohydrater inneholder fiber, noe som hjelper på fordøyelsen. Komplekse karbohydrater er sunnere enn enkle karbohydrater. Det er viktig å vurdere kvaliteten av karbohydrater, så vel som den totale carb teller. En candy bar er høy i raffinert sukker karbohydrater og ikke så sunn som en appelsin, som har en høy carb teller, men disse karbohydrater er sunnere.

Netto karbohydrater

Enkelte populære diett planer telle karbohydrater ved hjelp av netto karbohydrater. Dette er når det totale antall karbohydratinntak ikke er tatt hensyn til. Fiber og sukkeralkoholer er ikke inkludert i en netto carb teller. Netto karbohydrater er misvisende å dieters. Hvis en matvare inneholder totalt karbohydrat telling av 25 gram, og det er 10 gram sukkeralkohol, er netto karbohydrater teller 5 gram. Selv om kroppen håndterer sukkeralkoholer annerledes enn vanlig sukker, er kalori teller det samme for raffinert sukker. Sukker alkohol og fiber spille en rolle i vekttap og vektøkning, fordi de inneholder kalorier. Denne type carb telling kan føre til blodsukker problemer. Det kan også hemme vekttap.

Glykemisk indeks

Glykemisk indeks (GI) er en måte å rangere matvarer i henhold til deres innvirkning på blodsukkeret i kroppen. Jo lavere tall, jo mindre innvirkning på blodsukkeret. Denne indeksen er spesielt nyttig for personer som ønsker å holde blodsukkeret stabilt og under kontroll. Den internasjonale Fortegn glykemisk indeks og glykemisk belastning Verdier av Kaye Foster-Powell, Susanna HA Holt og Janette C. Brand-Miller publisert i American Journal for Clinical Nutrition, vol. 76, nr 1 i 2002 slår fast at den riktige måten å telle karbohydrater er å rangere dem på effekten de har på blodsukkeret. Ved hjelp av GI å telle karbohydrater vil bidra til å kontrollere vekt og blodsukker.