Digidexo.com

Hvorfor gjør Frukt & Fiber gjør meg opp i vekt?

Hvorfor gjør Frukt & Fiber gjør meg opp i vekt?


Frukt er høy-fiber mat og har mange helsefordeler. Akkurat som du kan gå ned i vekt ved å spise frisk frukt og høy-fiber måltider, kan du også få vekt hvis du spiser for mye. Fiber er ikke nødvendigvis legge til vektøkning - faktisk, vanligvis har det motsatt effekt. Fiber gir deg en følelse av fylde, noe som vanligvis betyr at du vil spise mindre.

Betydning

Frukt er ansett som en lav tetthet mat. Disse matvarer ikke legge opp til mange kalorier, så du kan bli lurt til å tro at du kan ikke gå opp i vekt når du spiser store mengder frukt. Noen frukt inneholder mer sukker enn andre og bør unngås hvis du ikke ønsker å få vekt.

Typer

Hermetisk frukt som er pakket i tunge sirup, bør svært konsentrert fruktjuice og tørket frukt unngås hvis du ønsker å gå ned i vekt.

Fordeler

Fersk frukt inneholder viktige vitaminer, mineraler og fiber som kan bidra til å beskytte deg mot kroniske sykdommer som hjertesykdommer, diabetes og visse kreftformer.

Advarsel

Kjøpe økologisk frukt når det er mulig. Ikke-økologisk frukt kan ha blitt dyrket med kjemiske plantevernmidler og ugressmidler.

Expert Insight

"Frukt er en av de sunneste mat i verden," sier ernæringsfysiolog Katherine Tallmadge, RD, nasjonal talsperson for American Dietetic Association.