Digidexo.com

Hvordan er Herpes Simplex 2 sendes?

Hva er Herpes Simplex?

Det finnes flere forskjellige tilnærmingene av herpes viruset, og nesten alle voksne har blitt infisert med noen strand i sin levetid (vannkopper og helvetesild er forårsaket av et herpesvirus). Herpes simplex er en tråd av herpes-virus som forårsaker forkjølelsessår for å danne i det infiserte området. De vanligst infiserte områder er kjønnsorganene og munn / nese. Lidelser i disse områdene kalles "genital herpes" og "oral herpes" hhv.

Forskjellen mellom type 1 og 2

Det er to typer av herpes simplex virus. Type 2 er mer vanlig på kjønnsorganene, og Type 1 er mer vanlig i munnhulen. Imidlertid kan enten viruset infiserer enten område. Mens mange kilder hevder at det er nesten ingen forskjell mellom disse to virusene, mest autoritative medisinske kilder, inkludert National Institutes of Health og American Academy of Dermatology, fortsatt skille mellom de to. Når herpes simplex type 1 vises i underlivet, utbrudd pleier å være sjeldne, ifølge Center for Disease Control.

Primære metode for overføring

Ifølge American Academy of Dermatology, er herpes simplex type 2 oftest overføres ved å ha seksuell kontakt med en smittet person. Herpes simplex kan overføres via samleie og oralsex, men kan også spre seg hvis en smittet person berører hans eller hennes kjønnsorganer og deretter en partnerens kjønnsorganer. Mens det er mest sannsynlig å bli spredt når det er en aktiv infeksjon og kalde sår er til stede i kroppen, det kan også være spredt når viruset synes å være sovende. Dette er ofte like før et utbrudd har oppstått, som viruset er faktisk til stede på huden før symptomer.

Andre metoder for Overførings

Herpes simplex type 2 smitter mellom slimhinner og kan leve en kort stund på huden. Gravide som er smittet med herpes simplex type 2 kan passere dette på sine babyer under fødselen hvis barnet passerer gjennom fødselskanalen. The American Academy of Dermatology anbefaler at kvinner som har genital herpes snakke med sine leger når de blir gravide. Fordi viruset spres ved direkte kontakt, og kan leve på flater hud og fuktig, det kan også spres ved kyssing og deling av mat eller drikke, hvis noen har en muntlig utbrudd av herpes simplex type 2. Det er imidlertid ikke mulig å spre herpes simplex virus bare gjennom luften. Direkte kontakt er nødvendig for overføring.