Digidexo.com

Koblinger mellom statiner Medisiner & Lou Gehrig sykdom

I løpet av de siste årene har det vært spørsmål reist om mulige sammenhenger mellom statin narkotika, som vanligvis brukes til å senke kolesterolet, og amyotrofisk lateral sklerose (ALS) eller Lou Gehrig sykdom. Bevisene er delt, selv om det amerikanske Food and Drug Administration i 2008 utstedte en rapport gjendrive noen linker.

Typer

Blant de mest populære statin narkotika er Lipitor, Crestor og Pravachol. De fungerer ved å hemme samlede kolesterolproduksjonen for å redusere LDL kolesterol teller.

Effekter

Tilhengere av teorien om at statin narkotika fremme ALS hevder at narkotika føre til degenerasjon i muskelvev. Mangel på kolesterol, hevder de, hemmer reparasjon av muskel-og nervevev.

Funksjoner

Tilhengere av teorien peker på mange pasienter klager over muskelsmerter og svakhet, mens de tar noen statin narkotika.

Teori motstandere

En september 2008 bulletin utstedt av den føderale Food and Drug Administration hevdet at statin narkotika hadde ingen innflytelse på forekomsten av ALS. FDA rapporten ble utstedt etter analyse av en 41-pasient studien, som viste ingen økt forekomst av ALS blant statinbrukerne enn de som bruker en placebo.

Advarsel

FDA studie i saken hadde ikke gjennomført fra utstedelse av uttalelsen. Det som ble rapportert var foreløpige resultater fra studiene.