Digidexo.com

Effekter av Tyfus

Tyfus er en sykdom vanlig i Asia, Afrika og Latin-Amerika, ifølge Centers for Disease Prevention and Control. Salmonellabakterier forårsaker tyfus, og dens virkninger varierer, avhengig av stadium av sykdommen.

Stage 1

En feber så høyt som 103 eller 104 grader F, hodepine, svakhet, sår hals, magesmerter og en rosa utslett er vanlige effekter av Stage 1 tyfus. Barn med tyfus tendens til å oppleve diaré i denne fasen, mens voksne utvikle forstoppelse, rapporterer Mayo Clinic.

Stage 2

Feber fortsetter gjennom den andre fasen av tyfus. En tykk grønn diaré blir til stede i både voksne og barn. Markert vekttap og en hoven mage også forekomme.

Stage 3

Som det utvikler seg, tyfus forårsaker delirium hos pasienter. Pasienter ofte ligge urørlig med øynene halvåpne i løpet av tredje etappe, i det som kalles en "tyfus stat."

Tarm Komplikasjoner

I fem prosent av pasientene, fører tyfus til begge hull og blødninger i tarmen. Enten tilstanden kan føre til sjokk hos pasienter og er livstruende kriser.

Andre effekter

Tyfus noen ganger fører til en rekke andre medisinske komplikasjoner, inkludert betennelse i hjerte eller bukspyttkjertel, pneumoni, meningitt, hallusinasjoner og paranoid psykose. I tillegg, tyfus noen ganger fører til infeksjoner i nyrene, blæren og ryggrad.