Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på heteslag

Hvordan gjenkjenne symptomer på heteslag


Heteslag, også kjent som hypertermi, er en farlig tilstand hvor kroppen blir dehydrert og dens temperatur stiger farlig høyt. Vær klar til å handle raskt ettersom symptomer på heteslag kan komme plutselig og uten forvarsel i visse tilfeller. Å vite hvordan å gjenkjenne symptomer på heteslag kan redde en persons liv.

Hvordan gjenkjenne symptomer på heteslag

Se etter symptomer på heteslag

•  Vurdere offerets tilstand. Sjekk om pasienten er blussende, varm og har tørr hud. Vanligvis er det også symptomer på treghet og trøtthet. Symptomer på heteslag kan variere for hver person, og noen ganger kan speile de av et hjerteinfarkt.

Legg merke til personens mentale tilstand. Finn ut om hun er bevisstløs eller stiller merkbart unormal atferd.

Etablere hvis det er tegn til forvirring eller delirium. Du vil noen ganger kjenne nevrologiske symptomer og selv beslag.

Sjekk for litt forhøyet blodtrykk som faller senere. Det kan også være tegn på hyperventilering og en temperatur på 105 grader C eller høyere.

Se etter flere tegn. Dette inkluderer mage og muskelkramper og dehydrering. Varme kramper er muskelsmerter eller kramper i magen, armer eller ben som følge etter eller under anstrengende aktivitet i varmt vær.

avgjøre om en person som mangler kroppsvæsker. Symptomer på dehydrering spenner fra mindre hyppig vannlating, tørste og tørr hud til tretthet, ørhet og økt hjertefrekvens.

Utdanne deg selv på hvordan å gjenkjenne tegn på heteslag på WebMD (se Ressurser nedenfor). Lær om hvilke symptomer du skal se etter i ulike aldersgrupper eller finne ut hvem som er mer utsatt for heteslag.

Hint

  • Tilfeller av alvorlig dehydrering og heteslag bør behandles som en nødsituasjon på et sykehus. Mens innlagt på sykehus, kan en heteslag pasienten gis intravenøs væske.
  • Kunne gjenkjenne flere symptomer på heteslag. Disse kan være av kvalme og / eller oppkast, hodepine, generell svakhet og kraftig svette (eller ingen i det hele tatt).
  • Heteslag og dehydrering symptomer kan variere for små barn. Se etter tegn på irritabilitet i et barn, tørr munn eller tunge, og rive-mindre gråt. En høy feber kan være til stede i det dehydrerte barn så vel som sløvhet og innsunkne øyne og kinn.