Digidexo.com

Handling av pantoprazol

Pantoprazol er ofte foreskrevet for å lindre smerte for folk som lider av alvorlig halsbrann eller gastroøsofageal reflukssykdom (GERD, eller "sure oppstøt"). Det er kun tilgjengelig gjennom en resept fra lege. Pantoprazol skiller seg fra mange over-the-counter halsbrann og sure reflux medisiner av sin distinkte metode for handling.

Funksjon

Ifølge Mayo Clinic, pantoprazol reduserer mengden syre som produseres av magen. Det gir ikke bare for lindring av halsbrann og sure oppstøt, men for Zollinger-Ellison syndrom. Zollinger-Ellison er en lidelse som fører til magen for å produsere for mye syre.

Identifikasjon

Pantoprazol kjemiske identitet er pantoprazol natrium, sier National Institutes of Health DailyMed hjemmeside. På grunn av denne saltformulering, er den kjemiske fritt vannoppløselige, noe som bidrar til virkningen av medikamentet ved å tillate den å absorbere mer fritt i fordøyelsessystemet.

Funksjoner

Pantoprazol kan gis som intravenøs injeksjon eller tas oralt som en depottablett. Det metaboliseres i kroppen av leveren. Medisinen når sitt maksimum absorpsjon rate - og dermed sitt høyeste effektivitet - ca 2 1/2 timer etter inntak.

Fordeler

Den primære fordelen med pantoprazol er redusert produksjon av magesyre, som gir lindring av halsbrann og brenning av spiserøret og halsen når acid reflux oppstår. Ifølge DailyMed, trenger pantoprazol brukere ikke har tid sine doser før eller etter måltider, da matinntak ikke endrer omfanget av medisinens absorpsjon.

Betraktninger

Langvarig bruk av pantoprazol kan resultere i en mangel på vitamin B-12 i henhold til Peace Health. Andre bivirkninger av pantoprazol kan være kvalme, tørr munn, økt vannlating, og vekttap ifølge en Mayo Clinic rapport.