Digidexo.com

Viktigheten av diastolisk blodtrykk Reading

I en blodtrykksmåling, er det diastoliske lesing antall lavere (nederst). Det representerer en tid når hjertet er i ro og påfylling etter å skape trykk i venene fra pumpe ut blod (systolisk nummer). Det er viktig å forstå blodtrykksavlesninger for å unngå de ofte alvorlige helseproblemer som kan oppstå ved høyt blodtrykk.

Tolke tallene

En diastolisk lesning av 80 mmHg (millimeter kvikksølv) eller lavere regnes som normalt. Prehypertensjon merkes med en diastolisk lesning av 80-89 mmHg, mens hypertensjon (høyt blodtrykk) er angitt med et diastolisk lesning av 90 mmHg eller over.

High Blood Pressure

Det er viktig å få blodtrykket kontrolleres årlig eller oftere hvis det er oppdaget høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk øker sterkt risikoen for hjerteanfall og slag, så det er viktig å opprettholde en sunn blodtrykksmåling.

Nyresyke

En høy avlesning diastolisk kan også være et tegn på nyresykdom. Normalt nyrene skille mer natriumklorid (salt) som større mengder er absorbert inn i kroppen. Når nyrene ikke kan holde mengden av mineraler i kroppen balansert, det er høyere trykk i arteriene grunn av redusert blodstrøm.

Lav diastolisk Reading

En alvorlig lav lesing, eller plutselig senking av det diastoliske nummer kan være en indikasjon på at kroppen ikke kan få en riktig mengde næringsstoffer og oksygen. Lavt blodtrykk kan være et tegn på hjertesykdom, blodtap, infeksjoner, graviditet og dehydrering.

Diastolisk dysfunksjon

I noen mennesker, hjertet kontrakter normalt, men ikke resten normalt. Dette fører til diastolisk dysfunksjon der de nedre hjertekamrene (ventriklene) ikke slappe av og føre til en økning i trykket, og et overløp av blod går til lungene.

Forebygging / løsning

For å senke blodtrykket, kan legene be pasienter til å gå ned i vekt; redusere deres inntak av mettet fett, kolesterol og salt; og redusere alkoholforbruket.