Digidexo.com

Sunn mat dietter for overvektige menn

Sunn mat er ikke bare viktig hvis du er overvektig. Ifølge American Heart Association, kan et dårlig kosthold øke sjansene dine for å utvikle helse komplikasjoner som koronarsykdom, diabetes eller høyt blodtrykk. En viktig del av sunn slanking er å gjøre de rette valgene for dine daglige måltider, fordi mat som er høy i natrium, mettet fett eller sukker alle bidra til vektøkning og helsemessige komplikasjoner. Å gjøre de rette valgene inkluderer å velge mat som er næringsrike og lite kalorier, og forberede måltider hjemme i stedet for å spise ute.

Low-carb diett

Karbohydrater er et essensielt næringsstoff som er nødvendig for å opprettholde en konsistent nivå av energi og holde stoffskiftet høyt. Karbohydrater omfatter enkle og komplekse. Enkle karbohydrater finnes i matvarer som bruker raffinert sukker eller hvitt mel, mens komplekse karbohydrater er stort sett funnet i hele korn matvarer, bønner og grønnsaker. Det er viktig å spise seks til 11 porsjoner med fortrinnsvis komplekse karbohydrater daglig, som de hindre kroppen din fra å gå inn i sult modus og lagring av mat som fett. Ifølge Lucy Beale, Sandy G. Couvillon og Joan Clark, forfatterne av "The Complete Idiot guide til Sunn Vekttap," unntatt karbohydrater fra kosten fører til ketose, en tilstand som utløser kroppen til å bruke fett til energi. Selv om dette kan virke nyttig hvis du prøver å gå ned i vekt, er det ikke en sunn for kroppen over lang tid. Dine daglige måltider bør inneholde høye mengder nonstarchy matvarer som grønnsaker og frukt, samt magert kjøtt som fisk og skinn fjærfe.

Low-Fat Diet

En lav-fett diett er ideelt hvis du er i faresonen for å utvikle hjertesykdom eller for tiden har høye kolesterolverdier. Vellykket bruk av denne dietten programmet innebærer å kutte ut matvarer som inneholder mye mettet fett som rødt kjøtt og fjærfe med huden, samtidig som du øker forbruket av matvarer som redusere low-density lipoproteiner (LDL), lipoproteiner som bidrar til plakk bygge opp i arteriene og føre til høyt blodtrykk. LDL-senkende matvarer inneholder havregryn, grovt brød og pasta, valnøtter, mandler, fisk, grønnsaker og vegetabilske oljer, ifølge Mayo Clinic. Begrens natrium inntaket til mindre enn 2300 mg daglig fordi salt mat kan øke blodtrykket og føre til hjertesykdom. Unngå å bruke smør og margarin, og erstatte dem med vegetabilsk olje for å kutte ned på mettet fett. Unngå bakevarer som kjeks, kaker og kjeks, fordi de ofte inneholder transfett, også kjent som delvis hydrogenert olje. For å gå ned i vekt, bør halvparten av måltidet plate består av nonstarchy grønnsaker, og den andre halvparten skal deles mellom magert kjøtt og stivelsesholdige matvarer. Dette vil også hjelpe deg å opprettholde sunne blodsukkernivået og forebygge hjertesykdom.

Low-glykemisk diett

En lav glykemisk diett er en som fokuserer på å spise mat som rangerer lavt på glykemisk indeks (GI), da disse matvarene inneholder karbohydrater som brytes ned sakte og holde deg mett for lange strekninger av gangen. Ved å spise mat som har lav GI, kan du gå ned i vekt og administrere blodsukkernivået. Matvarer som inneholder mye karbohydrater, som regel de som har enkle karbohydrater, gir rask bursts av energi, men dessverre heve blodsukkernivået. Disse usunne matvarer vil tilfredsstille deg for maksimalt 3 timer, og du må spise igjen for å minimere sult. Dette kan føre til overspising, samt høyt blodsukker, som kan forårsake helseproblemer som diabetes. Lav GI matvarer inneholder bakte bønner, svarte bønner, erter, linser, bønner, skarpe brød, hele korn brød, kli frokostblandinger, kulturmelk, og fettfri meieriprodukter. Røkt laks, sashimi, ekstra mager kjøttdeig, kalvekjøtt, skinn fjærfe og svin indrefilet er også akseptabelt. Unngå honningmelon, datoer, meloner og svisker fra frukt gruppen, og pastinakk, rutabagas, neper og poteter som er instant, mashed, eller bakt, i henhold til "Living the GI Diet," av Rick Galopp.