Digidexo.com

Forebygging østrogen dominans

Østrogen dominans betyr å ha liten eller ingen progesteron for å balansere ut virkningene av for mye østrogen i kroppen. Hvis du føler deg sliten og fett, lider av store humørsvingninger, lider hyppige migrene hodepine, nedsatt sexlyst og nådeløs hjerne tåke, det er en sterk mulighet for at du er østrogen dominerende. For å gjenopprette balansen, bør du sjekke med legen din for å få hormonnivået kontrolleres. Når resultatene er i, kan legen din finne ut hvor mye progesteron du trenger for riktig hormonbalanse. Du kan også endre kostholdet ditt.

Årsaker til østrogen dominans

De bakenforliggende årsakene til østrogen dominans har å gjøre med inntak av for mye plantevernmidler i maten og drikke forsyning. Disse kjemikaliene, kalt xenoestrogens, er lik den naturlige østrogen i en kvinnes kropp. Plantevernmidler er lett absorberes gjennom feittet kjøtt, og når vi spiser disse kjøtt kroppen absorbere plantevernmidler også. Cellene i kroppen vår har østrogenreseptorer som anerkjenner og åpne for formen på østrogen molekyler uavhengig av hvor de kommer fra. År med å spise kjemisk laden mat predisponerer til slutt en kvinne å samle for mange xenoestrogens, til slutt forårsaker ett hormon å sparke inn overdrive og muligens forårsake en annen å gå i dvalemodus.

Xenoestrogens ikke bare føre til hormonelle ubalanser, men de er også kreftfremkallende. Det er grunnen til at de fleste brystkrefttilfeller er østrogen-positive. En kvinnes beste forsvaret er å unngå å spise alle ikke-økologisk mat og kjøtt. Fisk, fjærkre og kjøtt har mest mengden av xenoestrogens.

Endre din diett

Du kan balansere dine hormoner uten ekstra hormoner ved å gjøre noen kosttilskudd tweaks. Du trenger å konsumere mer omega-3 fettsyrer, byggesteinene i reproduktive hormoner. Laks, tunfisk og flyndre er alle gode kilder til omega-fettsyrer. Pass på å kjøpe en økologisk merkevare som er fri for kvikksølv og andre forurensninger. Hvis du ikke liker fisk, prøve lakseolje kosttilskudd.

Supplere mer vitamin D i kosten som den spiller en viktig rolle i syntesen og metabolismen av østrogen og progesteron. Anbefalt daglig dose er mellom 1000 IE til 4000 IE.

Pass også på å spise en rikelig mengde grønnsaker fra Brassia familien. Brokkoli, kål og blomkål er rike på fytokjemikalier som indol-3-carbinol. Disse forbindelsene er kjent for å hjelpe leveren skylle ut kunstige østrogener som du kanskje har inge fra å spise kjemisk laden mat og drikkevarer.

Sørg for å spise en god del magnesium-rik mat eller magnesium tilskudd i tillegg. Dette viktige mineralet kan hjelpe kroppen å bryte ned overflødig østrogen og lette stress. Gode ​​kilder inkluderer mandler, spinat, svarte bønner og mørk sjokolade.

Bioidentical progesteron

Hvis du etter en måned eller så av tweaking kostholdet ditt du fortsatt ser ingen endring, vurdere å gå til en lege, som kan teste dine hormoner og muligens foreskrive bioidentical hormoner for å bidra til å gjenopprette balansen. Hvis blodprøver avslører at du er østrogen dominerende, kan legen forskrive bioidentical progesteron for å bidra til å gjenopprette balansen. Hormon erstatning må tas svært alvorlig, så når du er på dem du må få sjekket med jevne mellomrom for å sikre at du er på riktig dosering.

Være årvåken

Hormon ubalanse er en epidemi forårsaket av plantevernmidler som vi får i fra mat og drikke som kvinner bare to generasjoner siden ikke hadde noe å stri med. Østrogen dominans kan forårsake brystkreft, den ledende type som er østrogen-positive.