Digidexo.com

Hvordan løse Luxation

Hvordan løse Luxation


Luksasjon er den komplette forvridning av en joint som albue, kne eller skulder. Dette er kan være svært smertefullt og vanligvis resultere i midlertidig deformasjon og immobilitet av lem. Behandling av forvridning kan innebære manuell, ikke-kirurgisk manipulering av lem eller et kirurgisk inngrep for å flytte benet tilbake på plass. Kirurgi kan også innebære innsetting av metallpinnene til å holde beinet på plass og minske sjansene for en gjentakelse forvridning. Utvinningen fra disse skadene kan være treg, men korrekt praksis kan gjøre prosessen raskere og mer behagelig.

Bruksanvisning

•  Følg alle instruksjoner gitt av helsepersonell. Det kan forekomme et stort antall faktorer som er involvert i å bestemme hvordan behandling og gjenvinning skal fortsette. Den riktige fremgangsmåten for en skade kan være ganske annerledes for en annen.

Bruk en slynge og skinne for å holde leddet immobilisert i 10-14 dager etter behandling. Dette er typisk tid anbefalt for immobilisering, men ta kontakt med helsepersonell.

Hev den skadede leddet når det er mulig. Bruk is eller kalde omslag til det for 20-minutters perioder for å bidra til å redusere hevelse.

Ta smertereduserende og anti-inflammatoriske medisiner i henhold til legens instruksjoner.

Praksis svært milde range-of-motion øvelser en gang immobilisering perioden er over. Flex og forlenge skadet skadet lem. Øv gripende med hånden eller tær. Utføre disse oppgavene på en daglig basis. Vanligvis bør du prøve og jobbe opp til tre sett med 10 øvelser, men igjen, følg instruksjonene fra en profesjonell på hvilke øvelser du skal gjøre og hvor mange til å forsøke. I samråd med en fysioterapeut, begynner å flytte fra range-of-motion øvelser for å styrke-building øvelser for å gjenopprette det felles til full styrke.

Utvikle styrke i den elendige lem ved peddling en ergometersykkel ved hjelp av armen eller beinet. Peddle forsiktig og praksis bare så lenge som det er behagelig å gjøre dette.

Tips og advarsler

  • Alle råd gitt her er basert på typiske behandling av luxated ledd. Rådfør deg med helsepersonell før du begynner på noen recovery program.