Digidexo.com

Vitaminer som forårsaker hyppig vannlating

Et sunt, balansert kosthold rikt på essensielle næringsstoffer gir mange fordeler, blant annet urin helse. Spise sunn mat og drikker mye vann vil gå langt i å fremme normal frekvens og kvalitet av urin. Noen vitamintilskudd, da tatt i overkant, kan føre til hyppig vannlating.

Vitamin C

Som med alle vitaminer, er det mulig å få for mye vitamin C. Dette gjelder spesielt for folk som laster opp på dette vitaminet under kalde og influensasesongen. Men den gode nyheten er at det ikke er alvorlige rapporterte bivirkninger av overdoser på vitamin C, per Mayo Clinic. Men å ta et overskudd av 1000 milligram vitamin C kan føre til hyppig vannlating, så vel som mild diaré og magekramper. Andre symptomer inkluderer en blussende ansiktet, hodepine, kvalme og oppkast.

Vitamin C og urin Helse

Men vitamin C spiller en rolle i urin helse. Ved warding av bakterier i urin, har denne vitamin har vist seg å bidra til å forhindre blære infeksjoner og skylle ut giftstoffer. En annen positiv urin helse aspekt av dette næringsstoffet er at vitamin C kan redusere blære kreftrisiko blant røykere og de som drikker alkohol.

Interessant, er et symptom på vitamin B6-mangel økt vitamin C i urinen. Dette betyr en mangel på vitamin B6 kan bety dårlig absorpsjon og utnyttelse av vitamin C. Siden C er så viktig i urin helse og beskytte mot infeksjoner, får for lite B6 er dobbelt skadelig.

Vitamin B

Vitamin B har også en innvirkning på urinering. Kroppen fjerner overflødig vitamin B gjennom urin. Mens skytende vitamin B, vil ikke nødvendigvis føre til hyppige eller økt urinmengde, vil det føre til en endring i urin selv. Snart etter å ha tatt vitamin B, eller et multivitamin høy i denne vitamin, vil urinen være en lys gul eller grønn i fargen. Urinen kan også være sterkere i lukt. Verken fargeendring eller lukt endring, hvis forårsaket av sunne doser av vitamin B, garanterer bekymring.

Vitamin D-toksisitet

Når for mye vitamin D er i kroppen, er dette kjent som vitamin D-toksisitet eller hypervitaminosis D, per Google Health. Det er mange symptomer på vitamin D-toksisitet, og blant dem er hyppig vannlating, særlig om natten. Overdreven tørste er et annet symptom på denne tilstanden.

Vitamin B12 Injeksjon

Tar for mye vitamin B12 i supplement form har ikke vært assosiert med hyppig vannlating. Men dette kan være en av de mange bivirkninger av å få en B12 shot. Hvis du er lege foreslår å få en B12 shot, sørg for at du diskutere alle mulige bivirkninger med ham slik at du vet hva du kan forvente, per Mayo Clinic.