Digidexo.com

Hva er normale jern nivåer for kvinner?

Hva er normale jern nivåer for kvinner?


Jern finnes i kroppen er enten aktivt i bruk eller på lager. Mengden av jern i lagring varierer med individuelle forhold og inntak. Alle humane celler, inkludert blodceller, inneholder jern. Den brukes til å transportere oksygen og produsere energi. Jernmangel er et vanlig problem på verdensbasis. Selv om det er til stede i mange kjøtt og planteføde, jern er ikke alltid effektivt absorbert. Kvinner spesielt kan ha problemer med jernmangel på grunn av menstruasjon. Jern nivåer er sterkt påvirket av ernæring.

Blod nivåer av jern

Normale jern blodnivåer av voksne kvinner er 30-126 ug / dl. Jernstatus er også bemerket ved å måle hemoglobin og hematokritt nivåer; Dette skyldes at jern er en viktig del av alle blodceller. Blodnivåer av hemoglobin og hematokritt er ofte kontrolleres av en prikk, som er mindre nøyaktig enn tegning nivåer fra venen. Andre lab verdier som brukes til å sjekke jernstatus inkluderer plasma ferritin og transferrinmetning.

Typer av Iron

Det finnes to typer jern: heme jern og nonheme jern. Heme jern finnes i animalsk kjøtt og rødt kjøtt i kostholdet når det spises. Heme jern absorberes godt inn i kroppen når det spises. Nonheme jern finnes i planteføde, og er ikke så godt absorbert når spises som heme jern. Stoffskifte mekanismer styrer jern absorpsjon. I den typiske amerikanske dietten ca 10 til 15 prosent av total jern spist fra maten er helt absorbert.

Regulering av jernlagre

Den mengde jern som er lagret har en stor effekt på evnen til å absorbere jern. Jo lavere jernlagre er, desto mer effektivt jern bli absorbert. For den gjennomsnittlige person, er om lag 30 prosent av jern i kroppen lagring jern. Dietter som er midlertidig jernmangel kan bruke lagring jern for å møte behovene. Prosentandelen av jern absorbert øker når det er en mangel på jern inntak. Overskudd av inntak av jern er vanskelig å fjerne. Legemet lagrer overskudd i leveren og benmargen.

Stadier i livet

Under menstruasjon og graviditet, har kvinner økt behov for jern. Kvinner kan miste for mye jern under menstruasjonen, fordi det er jern i blodet. Under graviditet, jern behov øke på grunn av økt blodvolum. Kvinner på p-piller mister mindre blod under menstruasjon, og taper derfor mindre jern. Ifølge National Institutes of Health, kvinner i alderen 9 til 13 behovet 8 mg jern per dag, i alderen 14 til 18 behov 15 mg / dag, i alderen 19-50 trenger 18 mg / dag og kvinner eldre enn 51 år trenger 8 mg / dag . Graviditet krever 27 mg jern pr dag, og amming krever 9-10 mg jern per dag.

Jern i kosten

Kilder til jern i mat inkluderer rødt kjøtt, beriket mel, spinat og soyabønner. Jern i rødt kjøtt er heme jern og derfor bedre absorbert. Nonheme jern i grønnsaker kan ha forbedret absorpsjon hvis de spises med vitamin C. Iron kosttilskudd kan tas, men av og til føre til bivirkninger, som forstoppelse og gastrointestinale plager.