Digidexo.com

Hvordan bruke L-karnitin

Hvordan bruke L-karnitin


Karnitin hjelper kroppen å omdanne fett til energi, og er naturligvis laget av leveren og nyrene. L-carnitin er et derivat av lysin, en aminosyre som finnes i kroppen, i henhold til Linus Pauling Institute ved Oregon State University. Tilskudd er vanligvis ikke nødvendig fordi de fleste enkeltpersoner gjøre tilstrekkelige mengder av carnitine for helsen. Men tilskudd kan være fornuftig under visse omstendigheter.

Hvordan bruke L-karnitin

•  Velg hvilken type L-karnitin som passer for deg. Ifølge University of Maryland Medical Center, er det tre vanlige typer: L-karnitin, som er den mest brukte og rimeligste utgave; acetyl-L-karnitin, vanligvis brukt i studier angående hjernesykdommer og Alzheimers sykdom; og propionyl-L-karnitin, som brukes for hjertesykdom og perifer vaskulær sykdom studier. Spør legen din hvilken type du bør ta.

•  Ta 1,5 til 2 gram daglig av L-karnitin for å behandle angina eller hjertesvikt; 600 til 1200 mg tre ganger daglig eller 750 mg to ganger daglig for å behandle hjertesykdom; og ta 2 til 4 gram daglig for perifer vaskulær sykdom, sier University of Maryland Medical Center. Spør kardiolog om det er noen andre forholdsregler du bør ta mens du bruker dette tillegget.

Konsumere 3 gram L-carnitne en dag til å behandle diabetisk nevropati; ta 300 til 1000 mg tre ganger om dagen for mannlig ufruktbarhet; 500 til 1000 mg tre til fire ganger om dagen for kronisk utmattelsessyndrom; og forbruker 2 til 4 gram daglig i 2-4 doser for en overaktiv skjoldbruskkjertel, antyder University of Maryland.

Ta 500 til 1000 mg av acetyl-L-karnitin hvis du bruker det for generelle formål, anbefaler Linus Pauling Institute. Selv om noen individer kan bruke den til å øke idrettslige prestasjoner, viser ingen bevis for at friske mennesker nytte på denne måten fra supplement.

Hint

  • Kosten kilder til carnitine inkluderer peanøttsmør, rødt kjøtt, lam, fisk, hvete, asparges og avokado.
  • Snakk med legen din før du drikker L-karnitin. Personer med visse vilkår, som høyt blodtrykk, diabetes, nyresykdom, alkohol-indusert levercirrhose og perifer vaskulær sykdom, bør spørre sin lege om L-karnitin er trygt å bruke.
  • Ikke gi L-karnitin som barn med mindre under tilsyn av lege.
  • Fortell legen din om andre medisiner eller kosttilskudd du tar, for å unngå eventuelle uønskede interaksjoner.