Digidexo.com

Årsaker til Tynning Hair på en Kvinne

Noen kvinner er født med tynt hår. Andre utvikler det som de gamle. Men dette kan unngås, eller i det minste behandles og sikres mot, hvis du er klar over de mange årsakene til tynt hår. Miljøet, din livsstil, kosthold og sykdom alle spille en rolle i hårets helse.

Medisinske tilstander

Hvis håret ditt har plutselig og på mystisk vis bli tynn, og kanskje er enda faller ut, kan det være forårsaket av en underliggende tilstand, slik som lupus eller leddgikt, at du er klar over. Hvis du er blodfattig (jernmangel), forhindrer dette håret fra å være sunn, ifølge amerikanske Hårtap. I tillegg, hvis du er plaget med en endokrin sykdom, slik som hypo- eller hypertyreose, dette kan gjøre skade på håret ditt og gjøre det tynn og livløs samt føre til hårtap.

Stress

En nådeløs diett av angst og stress kan ødelegge helsen til håret ditt, noe som gjør det tynn og tørr, ifølge Ayurveda-gress-middel.

Telogen effluvium

Hairdiseases.com bemerker at en tilstand som kalles telogen effluvium er en sykdom som fører til at håret til å tynne og faller ut. Hvis du har denne tilstanden, kan tynn på toppen, men ikke på bunnen eller sidene håret. En vikene vanligvis ikke forekommer når en person lider av telogen effluvium, men hårtap kan skje på andre deler av kroppen din, inkludert øyenbrynene og kjønnshår. Telogen effluvium er en midlertidig tilstand og hårsekkene vil ikke bli permanent ødelagt.

Medisinering

Hvis du tar p-piller, antidepressiva, blodfortynnende, anti-beslag medisiner, cellegiftbehandling eller ta gikt medisin, kan dette føre til at håret til å bli veldig tynn og kan få den til å falle ut, ifølge Allhairlosstreatments.com (eee Tilleggs Ressurser).

Hatter

Iført en lue som er for liten eller for stramme kan skape kaos på håret, ifølge Hairfinder.com. Håret ditt kan ende opp med å bli tynn, eller en naken flekk kan utvikle hvis hatten er å kutte av sirkulasjon til hårsekkene.

Hormoner

Hormonell ubalanse kan føre til at håret til å tynne, spesielt i overgangsalderen eller kort tid etter at du har gitt fødsel, ifølge Womentowomen.com (se Ytterligere ressurser). Østrogen nivåer dukkert under overgangsalderen, og dette kan føre til tørr, tynt hår. Den minskende av østrogen sammen med opptrapping av det mannlige hormonet testosteron under menopause kan føre til hårtap. Håret faller ikke ut som den vanligvis gjør mens du er gravid. Det er derfor gravide kvinner har en tendens til å ha strålende hoder av hår. Men om 90 dager etter fødselen, hormoner skifte og håret kan bli merkbart tynnere og falle ut i klumper. Dette er en midlertidig tilstand.

Diet

Hvis du har et dårlig kosthold og ikke ta en multi-vitamin, vil håret ditt betale prisen. Ta vitamin B (inkludert Biotin, B5 B6 og B12) vitamin A, C, E og få tilstrekkelige mengder protein i kostholdet ditt fordi håret er bygd opp av protein. Du må også sink og magnesium i systemet for å fremme sunn, full hår, ifølge Surviving-hairloss.com. Vitamin E og C inneholder antioksidanter som kan bekjempe frie radikaler (for eksempel røyk og forurensing) som kan skade helsen til håret ditt, og føre til at det å tynne og faller ut. Vitamin E fungerer også for å forbedre vår sirkulasjonen og utvider oksygen i vårt system. Dette er fordelaktig for håret og hodebunnen.