Digidexo.com

Hvordan du endrer matvaner etter et hjerteinfarkt

Hvordan du endrer matvaner etter et hjerteinfarkt


Hjerteinfarkt er den ledende årsaken til for tidlig død, spesielt i USA. En grunn til dette kan være den typiske matvaner av mange amerikanere - en diett høy i mettet fett og mangler tilstrekkelig med fiber og frisk frukt og grønnsaker. Imidlertid er det svært viktig å endre dine spisevaner etter et hjerteinfarkt for å bidra til å holde hjertet sterk. Så, hvis du eller noen du elsker har hatt et hjerteinfarkt, lære å endre matvaner fra hjerte-tung til hjerte-sunn.

Hvordan du endrer matvaner etter et hjerteinfarkt

Lær hvordan du endrer matvaner etter et hjerteinfarkt

Oppdag hvor enkelt det er å gå grønt når du endre matvaner etter et hjerteinfarkt. Bortsett fra ferske porsjoner med grønnsaker, kan du nyte fordelene av bioflavins og næringsstoffer fra greener på mange måter. Prøv å legge til en rekke skiver eller hakkede grønnsaker til supper, stuinger, stirfrys og gryteretter.

Reduser mettet fett inntak når matlaging. Bake, steke, grille, damp eller poach, men unngå steking matvarer. Hvis du må steke deretter bruke oljer lite mettet fett - som oliven eller raps olje - i en teflonpanne eller legge litt grønnsaksbuljong, sitronsaft eller tørr vin i stedet.

Unngå å legge fett til fettfattig mat. Gjennomvåt matvarer i smør, majones, saus eller tunge sauser vil bare undergrave dine fettfattig matlaging innsats.

Kutt ned på sukker. Sugar hever blodtrykket og øker risikoen for blodpropp, som kan føre til et annet hjerteinfarkt eller hjerneslag. Bortsett fra å unngå de åpenbare søtsaker, sjekke etikettene på matvarer som kan være søtet for deres sukkerinnhold, for eksempel brus, syltetøy eller frokostblandinger. Bedre ennå, bytte til lav-sukker versjoner av disse elementene.

Begrens alkoholforbruk. Merk at 2:58 glass alkohol er akseptabelt, særlig rødvin, som har antioksidantegenskaper. Faktisk har flere studier vist at folk som bruker denne mengden alkohol per dag faktisk har en lavere risiko for hjerteinfarkt enn de som drikker mindre og sikkert de som drikker mer.

6. Spis fisk. Fet fisk, som sardiner, sild eller makrell, er lastet med EFS (essensielle fettsyrer) som kan hjelpe i kampen mot hjertesykdom. Ideelt sett bør du spise en unse av fisk per dag. Men hvis denne ideen ikke appellerer til deg, kan du ta et daglig fiskeolje supplement i stedet.

Hint

  • I tillegg til et sunt kosthold, legge til mosjon og stress reduksjon til dine daglige vaner for å hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt og et balansert sinn og kropp.