Digidexo.com

Hvor lenge bør en hodepine vare før du ser en lege?

Hvor lenge bør en hodepine vare før du ser en lege?


De fleste mennesker har hodepine innenfor deres levetid. Hodepine er symptom på tusenvis av medisinske forhold, men ikke alle av dem krever en lege oppmerksomhet. Ifølge "Migrene for Dummies" (Diane Stafford og Jennifer Shoquist, MD, 2003) noen hodepine som er vesentlig forskjellig fra alle du har hatt før er et tegn på at det er på tide å se legen.

Stroke

Ifølge American Heart Association, noen alvorlig hodepine på den ene eller begge sider av hodet som kommer uten forvarsel eller noen kjent årsak kan være det første tegn på et slag eller TIA ("drypp"). Andre symptomer på slag omfatter nummenhet i en del eller i en side av legemet, sammen med forvirring, problemer snakker og problemer med å se. Ring en ambulanse umiddelbart fordi forsinkelse kan være dødelig eller føre til lammelser på grunn av hjerne celledød.

Andre symptomer

Hvis du ikke bare har en dårlig hodepine, men en stiv nakke, utslett, og en feber ringe lege umiddelbart. Dette kan være hjernehinnebetennelse. Hvis hodepinen ligger i området rundt øynene, og du er kvalm og har synsproblemer som seeing flekker, en mørkere rundt kantene på din visjon eller uskarpt syn, og deretter ringe en lege umiddelbart. Ifølge St. Luke Cataract og Laser Institute, kan dette være glaukom.

Time Frame

"Migrene for Dummies" bemerker også at hvis en hodepine eller migrene varer lenger enn 72 sammenhengende timer, bør du kontakte legen din. Også, hvis du hadde en hodeskade eller hjernerystelse i de siste par månedene, bør du oppsøke lege; du kunne ha en nevrologisk komplikasjon som et resultat av skaden. Hvis du vanligvis har migrene som minske i smerte etter noen timer, men finner deg selv å ha en migrene som blir verre og verre, bør du også ringe legen din.

Alder

Alle over 50 år som aldri har hatt en alvorlig hodepine eller migrene og plutselig får man burde se en lege så snart som mulig. Dette kan være hjerneslag, en dårlig reaksjon på en ny medisin eller et tegn på en svulst eller en hjerne aneurisme. Eventuelle plutselige Jabbing eller skyting smerter i ansiktet kan være trigeminusnevralgi, som er en sjelden nervesykdom, men ofte kan behandles.

Alvorlighetsgrad

Hvis du opplever den verste hodepine av livet ditt som incapacitates deg, ring en lege med en gang. Dette kan være hvilken som helst av en rekke ting, blant annet hodeskader eller en svellende blodåre (aneurisme). Bare du vil være i stand til å fortelle om hodepine du opplever dette er dårlig, men når du er i tvil, er det best å ringe legen din.