Digidexo.com

Hvordan fortelle om noen er å ha et hjerteinfarkt

Hvordan fortelle om noen er å ha et hjerteinfarkt


Et hjerteinfarkt er en av de viktigste årsakene til dødsfall i verden. Et hjerteinfarkt kan være forårsaket av mange ting, men er vanligvis forårsaket av en tilstopping av en arterie. Uansett hva årsaken kan være, er det viktig å kjenne tegn, slik at enten du eller den personen som opplever symptomene kan få hjelp så snart som mulig.

Hvordan fortelle om noen er å ha et hjerteinfarkt

•  Se etter brystsmerter. Denne smerten kan føles som enten trykk eller klemming som utgår fra midten av brystet. Det kan være konstant og vare i mer enn noen få minutter, eller det kan starte og stoppe i løpet av en tidsperiode.

ser for ubehag rundt resten av kroppen. Et hjerteinfarkt mange ganger kan også omfatte skytende smerter gjennom resten av kroppen. De fleste ganger denne smerten starter fra midten av brystet og går nedover armene oppe fra halsen og kjeven. Smerte og ubehag kan også bli følt i magen, ansikt og rygg. Den vanligste oppfatning er at smertene vil skyte ned en bestemt arm, men i alle virkeligheten et hjerteinfarkt offer kan oppleve smerten skyter gjennom begge armene samt gjennom resten av kroppen hans.

Kontroller personens pust. Hvis smertene er ledsaget av kortpustethet eller en hard tid å fange pusten, kan dette også være en begynnelse tegn på et hjerteinfarkt. Et hjerteinfarkt kan fortsatt skje selv om kortpustethet ikke er ledsaget av brystsmerter.

Sjekk for magen sykdom. Mange ganger et hjerteinfarkt offerets smerte vil også være ledsaget av kvalme eller urolig mage.

Kontroller for andre symptomer. Et hjerteinfarkt kan også være assosiert med kald svette, ør følelse, kollapser, strømbrudd og selv bevisstløshet.

Hint

  • Selv om du er usikker på om du har et hjerteinfarkt eller ikke må du søke legehjelp umiddelbart. Jo tidligere du fange et hjerteinfarkt, jo bedre sjanse har du for å overleve det uten store varige effekter.