Digidexo.com

Hvordan ta vare på en episiotomi Postpartum

Hvordan ta vare på en episiotomi Postpartum


En episiotomi er et kirurgisk innsnitt gjort langs perineum - området av hud og muskel mellom vagina og rektum - for å hjelpe til med sikker levering av barnet ditt eller å bare speed levering. Her er noen forslag for å lette sårhet en episiotomi eller vaginal rive vil føre etter levering.

Bruksanvisning

Gjør forskning og bli kunnskapsrik om hvordan du kan unngå en episiotomi. (Se "Hvordan unngå en episiotomi.")

Unngå å berøre det åpne såret. Spre bakterier kan forårsake en infeksjon som vil øke din ubehag. Vask alltid hendene før du bruker noen medisiner til det berørte området.

Be om isposer for perineum så snart du er i utvinning området. De fleste sykepleiere vil gi dem for deg, men hvis de ikke gjør det, kan du be dem umiddelbart. Kulden vil redusere hevelse betydelig. Dersom anlegget du er i ikke har noen kjøleelementer, be dem om å fukte og fryse en obstetrical bind i en bolle. Du vil ha en absorberende pute som samsvarer med din naturlige form og en is pakke alt i ett. Hvis du bruker kjøleelementer mens i utvinningen du ikke skulle trenge dem hjemme, men de kan likevel være en trøst hvis du opplever langvarig hevelse.

Plasser hemorrhoid pads på din sanitetsbind. Trollhassel, den viktigste ingrediensen i de fleste hemorrhoid pads, bidrar til å redusere hevelse i huden vev. Sett 3-5 pads på din sanitetsbind, slik at de er rett mot din perineum. Endre dem så ofte som du endrer serviett.

Bruk en peri-flaske når du tisser. Birthing anlegget skal gi deg en, men hvis de ikke gjør det kan du kjøpe en på apoteket. En peri-flasken er rett og slett en skvett flaske du fyller med lunkent vann. Sprute vann på perineum som du tisser for å fortynne urinen og redusere stikket. Fyll opp flasken og bruke vann til å rense perineum og vagina etter vannlating. Pat området tørt fra foran til bak for å unngå å spre bakterier fra endetarmen inn i vaginal området, eller lufttørke hvis den er for følsom for berøring.

Veksle mellom sittende og gående. Turgåing kan være god trening for å øke blodgjennomstrømningen og hastighet helbredelse, men ikke overdriv det i de første ukene av utvinning. Hvis du begynner å føle smerte, endre posisjon.

Sitt i et varmt bad tre eller fire ganger om dagen. De fleste birthing fasiliteter vil gi deg en sitz bad som vil hvile på et toalettsete, eller du kan kjøpe en fra et apotek. Du kan også suge i et varmt badekar, men få råd av legen din først. Det varme vannet vil berolige perineum og bidra til å rense såret.

Påfør en aktuell spray til perineum. Noen anlegg eller leger vil gi deg lammende spray og gi deg en resept for påfyll. Du kan også kjøpe en over-the-counter versjon av aktuell spray på apoteket.

Sitt på en pute eller oppblåsbar ring. Igjen, kan du bli gitt en ring fra birthing anlegget, og de er tilgjengelig på de fleste apotek.

Do Kegel øvelser. Du utfører Kegels ved ganske enkelt å stramme bekkenbunnsmusklene. Late som om du prøver å stoppe en strøm av urin. Har 10 til 12 Kegels hver gang du mate babyen å hjelpe stramme bekkenbunnsmusklene og øke blodstrømmen til perineum.

Tips og advarsler

  • La andre ta vare på deg. Det er din jobb å hvile og mate babyen. La din familie og venner lage mat, vaske og ta vare på dine andre barn.
  • Prøv å unngå å ha en episiotomi. Selvfølgelig, hvis barnet er i nød og en episiotomi vil fremskynde levering, følge legens råd. Men de fleste kvinner ikke krever en episiotomi for sikker levering. Det er noen debatt om hvorvidt et kirurgisk innsnitt gjør mindre vondt og helbreder raskere enn gjør naturlig rive og strekking av bekkenbunnen.
  • Rådfør deg med lege eller jordmor umiddelbart hvis forsøk på å lindre smerten ikke hjelper, dersom smertene øker eller hvis du får feber eller utslett.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, bør du kontakte en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.