Digidexo.com

Tegn på Low Thyroid Funksjon

Skjoldbruskkjertelen, en liten kjertel med en sommerfugl form, er en del av det endokrine systemet. Som ligger på forsiden av halsen, regulerer den hormoner T3 og T4. Disse hormonene direkte påvirker stoffskiftet og flertallet av kroppens systemer. Når skjoldbruskkjertelen funksjon er lavt, kalles det hypotyreose. De ulike tegn på hypotyreose føre til vanskeligheter med diagnosen; det er ofte oversett som det underliggende problemet bak symptomene pasienten opplever, som kan inkludere uforklarlig vektøkning, utmattelse og en økt følsomhet for kulde.

Årsaker

Lav skjoldbrusk-funksjonen er oftest forårsaket av en autoimmun sykdom. Hashimotos tyreoiditt oppstår når immunceller overfall skjoldbruskvevet. Dette angrepet ødelegger skjoldbruskkjertelen, forårsaker hypotyreose. Det viser seg ofte i forbindelse med andre autoimmune sykdommer. Noen ganger skjoldbruskkjertelen påvirkes av svangerskapet, og hvis thyroid problemer er til stede, kan problemer under graviditet utvikle seg. Aldring er et aspekt i hypotyreose, med kvinner å være mer utsatt. Sekundær hypotyreose er en mulighet hvis andre systemer og kjertler ikke fungere skikkelig.

Metabolisme

Kanskje de tidligste og mest merkbare tegn på en skjoldbrusk problem er en endring i stoffskiftet. Med hypotyreose, bremser stoffskiftet. Uforklarlig vektøkning er vanlig. Tretthet og søvnforstyrrelser utvikler seg. Kulde intoleranse, spesielt i ekstremiteter, indikerer at varmen konvertering fra oksygen og næringsstoffer er treg.

Mental og fysisk

Hypotyreose viser et bredt spekter av psykiske og fysiske symptomer. Psykiske symptomer inkluderer: glemsomhet, manglende konsentrasjon, depresjon og apatisk tenkning. Gruppert sammen, er disse symptomene referert til som hjerne tåke. Fysiske symptomer skje over hele kroppen. Vær oppmerksom på fordøyelsessymptomer som ligner på irritabel tarm syndrom. Kvinner opplever infertilitet, aborter, premenstruelt syndrom og endringer i månedlige sykluser. Redusert libido, muskelsmerter, leddsmerter og redusert hjertefrekvens er alle tegn på lavt skjoldbruskkjertelen.

Hud og Hår

Hud og hår endringer beskjære opp med hypotyreose. Se for tørr, flassende hud og sprø negler som vokser sakte. Håravfall som ikke er i patcher er mulig. Ser også for tap av hår i den ytre delen av øyebrynet. Endringer i håret tekstur, spesielt grovhet, skje med lav skjoldbrusk hormon produksjon. Ansiktet kan utvikle hevelser på grunn av væskeansamling.

Diagnose

Diagnostisering hypotyreose er gjort gjennom blodprøver. Leger noen ganger ikke oppdager skjoldbrusk problemer som en årsak til de mange og varierte symptomer. Be om en blodprøve hvis du opplever tegn på hypotyreose. Det vil avdekke nivåer av skjoldbrusk stimulerende hormon. Tester for nivåer av T4 og skjoldbrusk antistoffer er også tilgjengelig.