Digidexo.com

Om bunions

Om bunions


En Hallux valgus er en utvidelse eller bump rundt leddet i stortåen, ofte en hoven bursal sac eller benete vekst. Du tror kanskje du har en enkel kul på foten, men bunions er ofte mye mer alvorlig enn dette.

Betydning

Bunions påvirke strukturen av føttene, og kan endre benet innretting. De er en alvorlig medisinsk tilstand, og du bør oppsøke lege dersom du tror du har utviklet en.
Bunions er forårsaket av sener og leddbånd som ikke fungerer som de skal. Flate føtter, strukturelle abnormiteter, komplikasjoner fra leddgikt og enda noen nevrologiske lidelser kan føre til bunions.

Typer

Det er to hovedtyper av bunions: de alvorlige, strukturelle bunions og skredder er bunions. Skredder er bunions, noen ganger kalt bunionettes, er små, men merkbare støt på utsiden av foten. Disse mindre og mindre alvorlige støt er ofte forårsaket av dårlig tilpasset fottøy og ofte skje med dem som utvikler bunions regelmessig.

Funksjoner

Bunions presentere mange smertefulle symptomer, inkludert hudirritasjon, nummenhet, svie og hevelse i leddet ledsaget av rødhet og smerter. Når en liktorn er til stede, blir stortåen ofte innover mot den andre tå. Symptomene forverres når skoene er utslitt som øker trykket over tærne.
Selv bunions forekomme hos både menn og kvinner, de blir sett hyppigst hos kvinner på grunn av seg sko som ikke passer riktig, eller som ikke tilbyr skikkelig støtte. Høye hæler bør unngås hvis du har en tendens til å utvikle bunions.

Forebygging / løsning

Iført riktig montering sko kan hindre eller hjelpe behandle bunions. Ice, medisiner og hvile kan også hjelpe behandle smertefulle bunions. Imidlertid er disse behandlingene rettet mot å lindre symptomene heller enn helbredelse av bunions selv. Hvis smerten er alvorlig, er kirurgi et alternativ for å korrigere unormalt.
Det er mange orthotic produkter på markedet som er rettet mot korrigere bunions, inkludert tå separatorer og Hallux valgus splinter, stropper og puter. Disse kan være foreskrevet av en lege om nødvendig.

Advarsel

Hvis bunions er venstre ubehandlet, vil de bli større og øke forskyvning av bein i foten. Dette kan etter hvert resultere i stortåen som ligger over eller under andre tå eller utvikling av hammertoe. Bunions er en progressiv lidelse og må behandles. Søke råd hos lege hvis du utvikler bunions å hindre dem fra forverring.