Digidexo.com

Løsninger for å hjelpe folk slutte å røyke

Løsninger for å hjelpe folk slutte å røyke


Beslutningen om å slutte å røyke er ofte vanskelig. Flertallet av røykerne vet de helsemessige fordelene ved å slutte, men nikotin cravings er ofte for sterk til å overvinne. Husk at det er aldri for sent å høste fordelene av et røykfritt liv. Slutte, uansett hvor gammel du er, umiddelbart vil redusere risikoen for ulike sykdommer og lidelser.

Fakta

Ifølge American Cancer Society, er røyking en risikofaktor for mange forskjellige kreftformer, blant annet kreft i lungene, munn og svelg, strupehode, spiserør, nyre, blære, bukspyttkjertel, livmorhals, mage og ulike typer leukemi. Røyking er også en risikofaktor for lungesykdommer, hjertesykdom og blindhet.

Styre Cravings

En av de største hindringene for å overvinne når du prøver å slutte å røyke er suget etter nikotin. Å slutte å røyke, må du lære å kontrollere dine krav. Du vil ikke begjærer sigaretter hele tiden; de lyster vil komme og gå. Når du føler trang til å lyse opp, er det flere ting du kan gjøre for å lette cravings. Prøv snacking på noe, som solsikkefrø, rosiner eller sukkerfri tyggegummi. Ta en dusj eller ta oppvasken når du craving en sigarett. Eller, prøve noen mentale avspenningsøvelser, som å se for oss selv i din favorittsted, og tenke på noe annet i 10 minutter. Craving bør ikke vare lenge, så gjør noe i mellomtiden vil få deg over at pukkel.

Nikotin erstatning terapi

Noen røykere kan ikke slutte å røyke på grunn av nikotin abstinenssymptomer. Nikotin erstatning terapi, også kjent som NRT, er en fin måte for røykere å overvinne abstinenssymptomene de kan oppleve når de bestemmer seg for å slutte. NRT kommer i ulike former: patcher, tannkjøtt, inhalatorer, pastiller og nesespray. Hvis du finner ut at du ikke klarer å slutte å røyke ved mentalt å kontrollere dine krav, kan NRT være en god match for deg.

Belønn deg selv

Det er viktig å belønne deg selv når du har bestemt deg for å slutte å røyke. For eksempel, hvis du røyker en pakke sigaretter om dagen, ta pengene du normalt ville være å bruke penger på sigaretter og legg den i en krukke. På slutten av uken, ta ut pengene du har lagret, og bruke den til å kjøpe deg noe fint som en belønning for hardt arbeid. Dette vil gi deg noe å se frem til annet enn å tenne opp en sigarett. Ved å gjøre dette, vil du også se den store mengden av penger du vil spare når du helt sparke en vane.

Se din lege

Hvis du har prøvd å slutte på egen hånd, men kan ikke synes å riste trangen til å røyke, kan det være på tide å snakke med legen din. Han vil bli ekstatisk om din livsforvandlende beslutning, og vil være mer enn gjerne hjelpe. Det er visse resepter og inhalatorer som kan hjelpe deg å takle nikotin suget. Snakk med legen din om din situasjon, og han vil anbefale den beste form for behandling for deg.