Digidexo.com

Allergisk reaksjon på mineralolje i babyartikler

Allergisk reaksjon på mineralolje i babyartikler


Mineralolje er en petroleum biprodukt som brukes i mange kosmetikk og personlig pleie elementer, inkludert baby-produkter. Brukes for sin antatte mykgjørende egenskaper, kan mineralolje ha negative effekter på huden din. Allergiske reaksjoner er ikke uvanlig.

Misforståelse

Mineralolje er til stede i mange babyprodukter som for eksempel babyolje, lotion og body wash. Mange tror at babyolje er fuktighetsgivende, men det er det ikke. I de fleste tilfeller er babyolje 100 prosent mineralolje, som ikke lett absorberes og etterlater en plast-lignende belegg på huden. Dette belegget tetter porene og fjerner hudens evne til å puste, forårsaker allergiske reaksjoner som kontakteksem. Mineralolje oppløser også hudens naturlige oljer og hemmer sin oljeproduserende evne, ytterligere tørke huden.

Symptomer

Kontakteksem er den vanligste allergiske reaksjon å manifestere fra mineralolje kontakt. Symptomene inkluderer rødhet, hevelse, blemmer og kløe i huden. Avhengig av alvorlighetsgraden, kan kontakteksem være ganske smertefullt før det løser. Mange babyprodukter er utviklet for bruk fra babyens hode til tær, så en allergisk reaksjon kan omfatte hele kroppen.

Behandling

Fjerning av mineralolje fra huden er viktig i å stoppe den allergiske reaksjon. Vask huden forsiktig med en mild såpe fri for mineralolje. Bruk kule kluter for å lindre kløe. Kortison krem ​​har vært nyttig i å lindre symptomene på kontakteksem, men sjekk med legen din før du bruker den på et spedbarn. Paracetamol eller ibuprofen kan lindre ubehag også.

Alternatives

Kokosolje, kakaosmør og selv olivenolje er alle naturlige alternativer til mineralolje og sikker for bruk på både babyer og voksne. Disse produktene er lett absorberes inn i huden uten å hemme hudens naturlige prosesser. Såper, sjampo og kremer er også tilgjengelig uten mineralolje, så les etikettene nøye. Naturlige produkter har blitt mer allment tilgjengelig som etterspørselen har økt på grunn av den grønne bevegelsen i Amerika. Naturlige baby-produkter spesielt er i høy etterspørsel som foreldre har lært farene ved mineralolje.

Advarsel

Når du leser babyen produkt etiketter, være oppmerksom på at mineralolje kan være oppført under flere ulike navn. Liquidum Paraffinum, parafinolje, parafinvoks og petrolatum er alle synonymer for mineralolje. Velg et produkt som inneholder kun naturlige ingredienser. Sjekk hver etikett for hvert produkt du kjøper. En god tommelfingerregel å følge; hvis du ikke kan uttale det, ikke kjøpe det.