Digidexo.com

Hva er fordelene med neseskylling?

Hva er fordelene med neseskylling?


Neseskylling, også kjent som "Jala Neti," er en av de seks rensing teknikker nevnt i gamle indiske yoga tekster, og er i økende grad praktiseres i dag over hele verden. En "neti pot" fylt med lunken, saltholdig vann anvendes for å vaske pollen, slim, virus og bakterier fra nesehulen. Neseskylling har mange helsefordeler, inkludert forbedringer i bihulebetennelse, øvre luftveislidelser, effektene av miljømessige allergener, nasal slimete rensing, og øye og øre helse.

Bihulebetennelse

En studie utført ved Mayo Clinic bekreftet at mugg og sopp til stede i nasal slim er den vanligste årsaken til bihulebetennelse. Ifølge Rhinaris nettstedet, nasal rensing med en saltoppløsning fjerner slim fra nesegangene, krymper neseslimhinnen og fremmer mucociliary strømning, noe som er kroppens naturlige nasal rensing og filtrering systemet. Inhalerte materialer, inkludert pollen, støv, mugg og andre irritanter er utvist gjennom en nasal rens. Andrew Weil, sier MD at kronisk bihulebetennelse pasienter bør bruke en nasal rens daglig, da det fremmer drenering av bihulene og hastigheter helbredelse av betent vev.

Øvre luftveislidelser

Neseskylling er en viktig tilleggsbehandling ved behandling av øvre luftveislidelser, inkludert akutt og kronisk rhinosinusitis, viral øvre luftveisinfeksjoner og allergisk rhinitt. Et manuskript publisert av American Family Physician uttalt at nedbrytningen av neseslimhinnen beskyttende funksjon forårsaker øvre luftveislidelser. Nasal rensing muliggjør neseslimhinnen til å motstå infeksiøse midler, inflammatoriske mediatorer og irriterende stoffer, noe som resulterer i forbedret funksjon av neseslimhinnen, fjerning av inflammatoriske mediatorer, og forbedret mucociliary funksjon, åpenbart via en økt ciliare takt frekvens.

Miljø Allergi

De fleste mennesker opplever sesongmiljø reaksjoner som forårsaker synlige symptomer som nysing, kløe og rennende øyne. Noen opplever miljømessige allergener, en ledende årsak til kronisk bihulebetennelse, gjennom hele året. En nasal rens skaper et ugunstig miljø for bakterier og virus til å forårsake forkjølelse og bihulebetennelse.

Nasal slim

Den Yogawiz nettside sier at neseskylling ekstrakter bakteriefylte slim fra nese og bihuler hulrom for å øke immunitet mot nasal allergi og allierte luftveislidelser, inkludert sår hals, kronisk hoste og forkjølelse, post-nasal drypp, adenoids og mandlene. Rensing av nesegangene fordriver slim og hindrer usunn oral puste.

Eye Health

Neseskylling spyler tårekanalene for å styrke området rundt øynene og pannen. Den letter klarere syn, reduserer hodepine forårsaket av nervøs spenning, og forbedrer luktesansen. Noen mennesker har vært i stand til å slutte å røyke etter en nasal rens, ifølge Yoga Meditasjon nettstedet.