Digidexo.com

Different Type of Tannleger

Different Type of Tannleger


Tannleger gir et bredt omfang av omsorg utover det kjente forebygging og en og annen fylling av et hulrom. Etter å ha fått en lavere grad, må potensielle tannleger fullføre fire nye år med skolegang ved en godkjent tannlege program. En University of California, Berkeley, studier har knyttet dårlig tannhelse til systemiske helseproblemer som hjerte- og karsykdom. Disse funnene har skiftet fokus mot tannleger og deres rolle i helsevesenet. The American Dental Association anerkjenner ni dental spesialiteter i tillegg til den generelle tannlegen: kjeveortopedi, oral og maxillofacial kirurgi (oral kirurg), pediatrisk tannbehandling, Endodonti, periodonti, protetikk, oral og maxillofacial athology, muntlig og maxillofacial radiologi og folkehelse tannbehandling.

Generelt Dentistry

Ofte referert til som familie tannleger, generelle tannleger gir den første linjen i forsvaret mot tannproblemer og anses å gi forebyggende behandling. Ifølge Consumer Guide to Dentistry, de er opplært til å behandle enkle dental unormalt og diagnostisere mer kompliserte de som krever behandling av tannlegespesialist.

Kjeveortopedi og dentofaciale Ortopedi

Den største dental spesialitet, kjeveortopeder og dentofacial orthopedists rette tenner og justere kjefter for både funksjonelle og estetiske grunner. Dentofacial orthopedists behandle avvik forbundet med ansikts utvikling. Dette spesialitet krever 2-3 års spesialisert opplæring utover tannlege skolen.

Oral og Maxillofacial Surgery

Oral kirurger utføre en rekke operasjoner for å forebygge, behandle og lindre kjeveproblemer. De kan fjerne visdomstennene, re-justere kjeveledd for å lindre smerte eller reparere en brukket kjeve. Oral kirurger kan også behandle pasienter med kreft i munnhulen, tumor og cyster eller utføre kosmetisk kirurgi. De får videregående opplæring i anestesi, noe som gir mulighet for sikker administrasjon i et kontor innstillingen. Oral kirurger må delta fire år med ekstra post-doktorgrad opplæring i et sykehus-basert kirurgisk residency program med andre medisinske beboere i generell kirurgi, anestesi og andre spesialiteter.

Pediatric Dentistry (Pedodontists)

Pediatric tannleger er spesialtrent i barnepsykologi, vekst og utvikling for å behandle oral helse av unge mennesker. De gir vane rådgivning for å eliminere tommelen suge eller smokk bruk, administrere tann problemstillinger knyttet til vekst og utvikling og har vært forberedt på å behandle barn som har spesielle behov, for eksempel ADHD. Pediatric tannleger må gjennomføre to til tre år med trening etter å ha fullført en fireårig dental skolens læreplan, sier Forbruker Guide to Dentistry.

Endodonti

Endodontists behandle innsiden av tannen, hvor massen, mykt vev og rotfylling lie. Disse områdene kan bli betent eller infisert som følge av dyp råte, tannskader eller gjentatt dental produserer. Behandling av en endodontist er nødvendig for å unngå abscess og eventuelt tap av tannen. Endodontists er mest kjent for å utføre rotfylling. De krever to eller flere års trening i tillegg til å fylle tannlege skolen.

Periodonti

Periodontists spesialister på kirurgisk og ikke-kirurgisk behandling av støtte og omkringliggende vev av tennene (tannkjøttet og leddbånd), plassere tann implantater og kan utføre oral kosmetisk kirurgi. De klarer pasienter med systemiske sykdommer som diabetes, pusteproblemer og HIV / AIDS som forårsaker kroppen til å produsere overflødig plakk, noe som fører til periodontitt. Ubehandlet, kan det ødelegge tannkjøttet og støtte bein som holder tennene på plass som resulterer i tap av tenner. Periodontists må delta 6:57 års post-doktorgrad opplæring i en American Dental Association (ADA) -accredited periodonti gjesteatelierprogram.

Protetikk

Prosthodontists spesialister på håndtering og behandling av forhold knyttet til manglende eller mangelfulle tenner og / eller vev ved hjelp av dental broer, proteser, skallfasetter og andre erstatninger, og anses arkitektene restorative dental behandling planer. Forhold kan resultere fra kjeven og ansikts unormalt, skade, forsømmelse eller være rent kosmetisk. Prosthodontists må gjennomføre ytterligere tre til fire år av post-doktorgrad skolegang i en ADA-godkjent program.

Oral og Maxillofacial Pathology

Muntlig og maxillofacial patologer utfører den mikroskopiske tolkning av biopsier fra muntlig og maxillofacial området innsendt av tannleger, tannlegespesialister og leger. De har også forske på muntlige sykdom årsaker og manifestasjoner og ofte tjene som tannskole professorer. De kan også vurdere pasienter som kan ha systemiske sykdommer, slimhinnesykdommer og premaligne og maligne tilstander. Muntlig og maxillofacial patologer må få tre års post-doktorgradsopplæring.

Oral og Maxillofacial Radiologi

Muntlig og maxillofacial radiologer lese og tolke diagnostiske bilder produsert av maxillofacial røntgen, CT, MRI, ultralyd og andre diagnostikk produsert av strålende energi, ifølge American Dental Association.

Dental Public Health

Folkehelse tannleger søke å fremme viktigheten av oral helse og sykdomsforebygging gjennom offentlig utdanning rettet mot den generelle samfunnet, helsepersonell og beslutningstakere. De fleste tannleger er involvert i dental folkehelsen har en mastergrad i folkehelse grad, i tillegg til sin doktorgrad.