Digidexo.com

Tidlig oppsigelse av graviditet

Bestemmer seg for å avbryte svangerskapet kan være en av de vanskeligste beslutningene en kvinne må gjøre i løpet av livet. Tidlig avslutning av en graviditet kan være av personlig valg eller medisinsk nødvendighet. En abort kan utføres medisinsk og kirurgisk.

Når

Ifølge Kaiser Permanente, er de tryggeste avslutninger vanligvis utført i de første 12 ukene av svangerskapet, men det kan gjøres opp til 20 uker.

Medisinsk oppsigelse

Administrasjon av legemidler inkludert mifepriston og misoprostol vil avbryte svangerskapet i løpet av to uker, og er 95 prosent effektiv, som rapportert av The University of Washington.

Kirurgisk Oppsigelse

The University of Washington sier en kirurgisk abort ved aspirasjon, vakuum, eller dilatasjon og utskrapning er en 10-minutters kontor prosedyre.

Effekter

Ta piller for å avslutte svangerskapet vil føre til kramper, kvalme, oppkast og kraftig blødning etter siste dose. Kirurgisk oppsigelse vil føre til mindre effekt enn legemidler, inkludert bare blødninger og kramper.

Komplikasjoner

Komplikasjoner fra abort er sjelden, forekommer hos færre enn to av 100 prosedyrer, men kan være alvorlig nok til å kreve blodoverføringer, ifølge Kaiser Permanente.

Long Term

The University of Washington sier at en tidlig avslutning av svangerskapet utgjør ingen påregnelig risiko for fremtidige svangerskap.