Digidexo.com

Senere stadier av kreft i bukspyttkjertelen

Forstå de ulike måter som kreft i bukspyttkjertelen er klassifisert kan hjelpe deg å bedre forstå de behandlingstilbud tilgjengelig. Kreft er normalt delt inn i fire eller fem hovedtrinn, med etapper III og IV blir vurdert sen-stadium kreften. Som bukspyttkjertelkreft er sjelden oppdaget tidlig, vil mange pasienter har til å takle en innledende diagnose i disse fasene.

Bukspyttkjertelkreft

Ifølge Medline Pluss, bukspyttkjertelkreft en av de mer dødelige typer kreft, som omtrent 80 prosent av pasientene diagnostisert bare etter at sykdommen har begynt å spre seg til andre deler av kroppen. Symptomer innbefatte lokal magesmerter, gulsott, tretthet, misfarget avføring og vekttap.

Kreft Stages Vanligvis

Bukspyttkjertelkreft er delt inn i sju etapper - fem hovedtrinn og to underavdelinger (av etapper I og II). Etappene er brutt opp avhengig av hvor stor svulsten har vokst, og om det fortsatt er begrenset til bukspyttkjertelen eller har reist til andre steder over hele kroppen. Generelt involverer sent stadium bukspyttkjertelkreft trinn fra IIB og utover, hvor svulsten enten har beveget seg utover eller er ved en høy risiko for å flytte utover bukspyttkjertelen.

Stage IIB

Ifølge American Cancer Society, i stadium IIB svulsten har spredd seg utover bukspyttkjertelen, men bare til nærliggende lymfeknuter og ikke til noen store nerver eller blodårer. Selv om svulsten har ennå ikke fullt metastaserer, er fem års overlevelse for pasienter med stadium IIB kreft i bukspyttkjertelen en skuffende 6 prosent.

Stage III

I fase III, har svulsten vokst utover bukspyttkjertelen i regionale nerver og store blodårer. De fem-års overlevelse synker til en ussel 2 prosent, noe som betyr at av alle pasienter diagnostisert med stadium III kreft i bukspyttkjertelen, vil bare 2 prosent fortsatt være levende fem år fra datoen for den opprinnelige diagnosen, ifølge American Cancer Society .

Stage IV

Stage IV er den mest avanserte stadium av kreft i bukspyttkjertelen. Her har kreft fullt spredning, noe som betyr at den har spredd seg i hele kroppen til steder fjernt fra det opprinnelige området. Kreften kan ha invadert andre organer eller bein i kroppen. Stage IV bukspyttkjertelkreft er en av de minst behandles former for kreft, med en fem-års overlevelse på bare 1 prosent, ifølge American Cancer Society.