Digidexo.com

Best Sunn matoljer

Noen matoljer er mer helsebringende enn andre. Leger ved Mayo Clinic anbefaler å velge umettet fett som olivenolje og safflower olje over mettet fett som smult, smør og kokosolje. Men din matolje kan ikke bare sitte der og være sunn. Det har også å smake godt og arbeide for den type mat du gjør - baking, sautee, stir-fry, marinade eller salat dressing.

Salatdressinger

Noen av de flerumettede vegetabilske oljer, vil som safflower, mais, solsikke, bomullsfrø eller enumettet oljer som raps og peanøttolje gjøre for salat dressing i form av grunnleggende hjerte helse. Men salat dressing handler om smak og munnfølelse, og oljen i salat dressing forsvinner ikke med et dusin andre ingredienser, den glir rett over tungen og gjør seg kjent. Olivenolje er den ledende valget for de fleste kokker og forbrukere for sunn, velsmakende salatdressinger og topp anbefaling av leger ved Mayo Clinic for et sunt enumettet olje.

Men tre andre mindre kjente oljer fortjener omtanke for den beste sunn salat dressing komponent fordi de ikke er bare enumettet, de inneholder også en solid dose med essensielle omega-3 fatty acid: Linfrøolje, hempseed olje og grapeseed olje er alle lys, mildt smakfull, blander godt med urter og en lett dose av eddik, og bidra til å balansere våre Omega-3 forholdstall, som i økende grad sett på som en kritisk støtte komponent for å leve sunt.

Høy varme

Den beste sunn matolje til frityrsteking er, egentlig, ingen i det hele tatt. American Culinary Federation påpeker at hver spiseskje olje som brukes i frityrsteking legger 14 gram fett og 125 kalorier til tallerken blir tilberedt, så bare 4 spiseskjeer av selv de sunn matolje ville gi en komplett voksen tildeling av fett i ett hel dag.

Deep steking til side, stek, rask sautee og marinade og broil matlaging teknikker krever sunne oljer som vil holde opp til høy varme. Når en olje når sitt røyk punkt, begynner det å bryte ned strukturelt, produsere unhealthful biprodukter. Avocado olje har høyest røyk punkt, ifølge ingeniøren Michael Chu på Cooking for Engineers. Imidlertid har avokadoolje en sterk distinkt smak som kan gjøre det uegnet for noen høy varme matlaging formål. Safflower og soyabønner oljer - både flerumettet fett - har røyk punkter nær 500 grader F. Ekstra lett olivenolje har det nest høyeste røyk punkt på 468 grader, men dette kan ikke være høy nok for flash-matlaging teknikker eller broiling, og de aller letteste olivenolje er dyrt og vanskelig å komme med.

Daglig bruk

Den beste sunn matolje for daglig bruk ville ha den høyeste kombinasjonen av sunn ernæring faktorer med en mild smak som passer for et bredt utvalg av kulinariske bruker. Med unntak av den uegnet for høy varme applikasjoner, er raps front-løper for dette kravet. Med en røyk punkt på 400 grader C, er rapsolje passer for de fleste saute og oppskriftsmessig, mens det milde ubestemmelig smak fungerer for belegg panner eller inkludert i bakevarer.