Digidexo.com

Hvordan spise sunt deler

Hvordan spise sunt deler


Du har sikkert hørt at å spise sunn deler er en av nøklene til å miste vekt effektivt. Dessverre, som mange andre mennesker, kan du være usikker på hva et sunt størrelse del faktisk er. Med deler økende de siste tiårene, mange ganger hva du blir servert er ikke en sunn porsjon størrelse. Så hvordan kan du lære å spise sunt porsjoner?

Hvordan spise sunt deler

•  Utdanne deg selv på sunn del størrelser. Planlegger å tilbringe litt tid på å forske hva riktig porsjonsstørrelsen er for alt du spiser. Ifølge Prevention.com, er en god tommelfingerregel at en sunn del av frukt, grønnsaker eller korn bør være omtrent på størrelse med din lukket neve, mens en sunn del av kjøtt er omtrent lik størrelsen på håndflaten din . Etter at du får i en vane å sjekke for riktig porsjonsstørrelsen for alt du spiser på en stund, vil du få en bedre følelse av hva en sunn porsjonsstørrelsen er og vil være mindre sannsynlighet for å overspise på grunn av uvitenhet.

Bruk visuelle signaler. Visualisere de riktige porsjonsstørrelser på tallerkenen din. Din kjøtt eller protein bør ta opp en fjerdedel, korn eller ris en annen, og frukt eller grønnsaker bør fylle opp den andre halvparten. Noen mennesker har selv funnet det nyttig å kjøpe spesielle plater med disse merkene på dem som en in-your-face påminnelse om å kontrollere sine deler.

Snack smart. Individuelt pakket snacks, som granola barer eller yoghurt kopper, er en smart måte å holde seg til en sunn porsjon størrelse når du er snacking. Men når det kommer til snacks som popcorn, nøtter eller potetgull, kan ting bli litt mer kinkig. En god måte å holde seg til sunn porsjonsstørrelser når du er snacking på elementer som disse er å ta seg tid til å skille ut den delen størrelser selv ved hjelp av plast baggies eller små beholdere.

tjener en del av gangen. Det kan være mer praktisk å bringe hele bolle med pasta til middagsbordet, men dette vil gjøre deg mye mer sannsynlig å ta sekunder og overspise. I stedet separere en sunn del størrelsen av mat på en plate eller en annen beholder, og la resten av maten ut av rekkevidde.

Tenk på verdien av det du spiser. Husk at du vanligvis kan komme unna med å spise mye mer av sunn, kalorifattig mat enn du kan med mat som har liten næringsverdi eller er lav i kalorier. Avgjøre om det er virkelig verdt det å ofre en hel plate av salat for at den ene halvdelen av en candy bar som har samme mengde kalorier.