Digidexo.com

Sunt kosthold for å unngå fedme

Et sunt kosthold for å unngå fedme fokuserer på å balansere kalorier du forbruker med mengden av aktivitet i livet ditt. Den amerikanske regjeringen anbefaler å spise en rekke næringsrik mat og drikke fra de grunnleggende mat grupper mens begrense forbruket av transfett og mettet fett, kolesterol, sukker, salt og alkohol. Følg disse grunnleggende regler for å unngå å bli overvektig.

Næringsrike matvarer

En av de viktigste strategiene for å huske på når det gjelder å spise sunt for å unngå fedme er å få mest mulig næring mulig ut av mat. Du kan gjøre dette ved å velge de matvarer som anses som nærings-tett.

Næringsrike matvarer er de med lavere fett og sukkerinnhold og mer næringsrike ingredienser. Du vil få mer igjen for pengene ut av disse matvarene i arbeidet med å holde av overflødig vekt. Det innebærer enkle valg. For eksempel velge vanlig fettfri yoghurt med frukt i stedet for full-fett søtet frukt yoghurt. Snarere enn apple pie, spise et friskt eple. Velg pasta med marinara (tomat) saus i stedet for en fløtesaus. Usøtet kornblanding med frukt er mer næringsstoff tett enn sukkerholdige frokostblandinger.

Frukt og grønnsaker er også nøkkelen til et sunt kosthold. Når du bestemmer hvilke du vil spise, varierer valgene dine ved å tenke på alle fargene i regnbuen. Shoot for to kopper frukt og 2,5 kopper grønnsaker hver dag, og variere disse valgene spenner fra mørkegrønne bladgrønnsaker som spinat til røde tomater eller golden ananas. Velge fra et utvalg av frukt og grønnsaker vil sikre at du får en rekke næringsstoffer.

Når det kommer til stivelsesholdige matvarer, ikke eliminere dem. I stedet tror hele, mørkere korn og hoppe over den hvite brød, pasta og hvit ris. Prøv hele korn pasta eller brun ris. Likeledes, meieriprodukter er nøkkelen til friske bein, men sørg for å velge lav-fett eller fettfri melk og ost.

Snakker av fett, de er en viktig del av et sunt kosthold, men du må velge de som er flerumettet og enumettet. Slike fett kommer fra nøtter, fisk og vegetabilske oljer, i stedet for dyr. Selv de sunt fett må holdes på et minimum, ikke mer enn 35 prosent av det totale kaloriinntaket.

Til slutt, når du tenker på protein valg, enten fra okse, svin eller fjærkre, velger kutt som er mager. Og ikke glem at du kan få rikelig med protein fra bønner, tofu, fisk og meieriprodukter.

Hold deg aktiv

Alle kan ikke være et treningsstudio rotte, men vi kan alle være mer aktiv i vårt daglige liv. Uansett hva slags aktivitet du velger, gjør det til en fast del av din daglige rutine. Aktivitet er en viktig del av et sunt kosthold for å unngå fedme fordi uansett hvor forsiktig du er når det kommer til mat valg, trenger du aktivitet for å holde disse kaloriene i balanse. Den amerikanske regjeringen anbefaler omtrent en time aktivitet om dagen, men det trenger ikke å være hopping knekt. Ta trappen på jobben. Parkere i et fjernt hjørne på kjøpesenteret. Bære din egen dagligvarer. Klippe plenen. Alle disse aktivitetene teller når det gjelder å være aktiv som en del av en sunn diett for å unngå fedme.