Digidexo.com

Sunnere måter å få vekt

De fleste folk du kjenner trenger å gå ned i vekt, ikke opp i vekt. Økende vekt, er imidlertid et problem for noen mennesker. Folk trenger å få vekt for en rekke årsaker, for det meste medisinske. En vanlig årsak til at folk trenger å få vekt, er at de kommer til å ha et kirurgisk inngrep som vil ha konsekvenser som ikke følelsen som å spise på en stund på grunn av kvalme eller mangel på matlyst. Det finnes sunne måter å få vekt.

Formålet med vektøkning

Folk trenger å få vekt for en rekke årsaker. Mest vanlig er det noen som går for kirurgi, og de er undervektige. Etter operasjonen, kan personen oppleve kvalme, oppkast eller anoreksi. Mangel på matlyst etter kirurgi eller under sykdom i en allerede undervektig person kan bidra til ytterligere komplikasjoner. Undervekt kan være forårsaket av arvelighet, mangel på å spise, depresjon, spiseforstyrrelser eller en sykdom som resulterer i maten ikke blir absorbert. I tillegg kan enkelte medisiner føre til mangel på mat og næringsopptak. Medisinske problemer bør behandles med vekt på å få bedre fysisk og mentalt mens økende vekt. Vektøkning, noe som er altfor lett for de fleste, er vanskelig for dem som trenger det mest.

Sunn vektøkning.

Det er best å arbeide med en profesjonell ernæringsfysiolog eller lege i stedet for å finne ut hva du skal spise på egen hånd. Konsultere en profesjonell vil hjelpe deg å gjøre et måltid plan som passer til dine behov, preferanser og livsstil. Den beste måten å få vekt health er å øke kalorier fra sunn mat. Den gjennomsnittlige person trenger å øke sin kaloriinntaket med 500 om dagen. Antall kalorier for å få £ 1 en uke er 3500 en dag. Kalorier er redusert ved trening, fysisk aktivitet og høyt stoffskifte. Avtagende øvelsen er en måte å få vekt, men det kan være usunn. Snakk med legen din for å finne ut hva som er en sunn mengde trening for deg. Hver person er forskjellig. En trent idrettsutøver brukes til mer uttømmende aktivitet enn en mindre aktiv person.

Sunn vektøkning

For å øke kalorier på en sunn måte, kan du gjøre flere ting. Du kan øke dine porsjoner, typer mat og mengder tid du spiser i løpet av dagen. Økende porsjoner er den enkleste. Øk porsjonsstørrelsen med 1/5 til hvert måltid for å få mer kalorier fra alle matvaregrupper. Den type mat du velger å spise har en stor innvirkning. Fett har dobbelt så mange kalorier per gram som protein eller karbohydrater, så fet mat legge til flere kalorier. Ved valg av fett som en høy kalorikilde, velger fett som er fra vegetabilske snarere enn animalske kilder. Eksempler på gode fett er olivenolje og rapsolje, peanøtter og peanøttsmør, sesamfrø, avokado og mandler. Alle nøtter er en god kilde til fett. Annen fet mat, som for eksempel melk, kan legges i moderate mengder. Melk, et dyr produkt, har usunn type fett, men det er en avveining fordi du får mange viktige vitaminer og mineraler når du drikker helmelk. Ost er lik melke ved at den har usunn fett, men mange næringsstoffer.

Spesielle hensyn.

Når du øker kalorier for å gå opp i vekt, er det spesielle hensyn. En vurdering er vitamin-og mineraltilskudd. Hvis du er undervektig, kan du være mangler noen viktige vitaminer og mineraler. Spør legen din om du bør ta en multivitamin og mineraler daglig. Et annet hensyn er å sette en tidsplan. Omfatter tre måltider og tre snacks i løpet av dagen. Hold deg til planen selv om du ikke føler for å spise. Du føler deg kanskje som å spise når du begynner. En annen vurdering er alkoholholdige drikkevarer. De har mange kalorier, men er ikke den sunn valg fordi de ikke inneholder næringsstoffer. Et glass vin, men kan stimulere appetitten, men det er ikke lurt å begynne å drikke alkohol for denne fordelen. En annen vurdering er drinker. Ikke fylle opp på lav kalori supper eller diett drikker. Væske er å fylle så drikke kun små mengder under måltider. En hermetisk flytende supplement selges i dagligvarebutikker kan være et alternativ hvis du ikke kan øke kalorier nok ved å spise. Mange av disse smaker som rister og kommer i sjokolade og andre smaker. Disse kosttilskudd har betydelig flere kalorier per unse enn vanlige drinker, og gir en rekke næringsstoffer. Eksperimenter med forskjellige merker å se hva du liker. Du kan legge til iskrem og blande med supplement for enda mer tykkelse.