Digidexo.com

Hvordan Whipples sykdom kan etterligne Ulcerøs kolitt?

Whipples sykdom er en gastrointestinal infeksjon som ofte forstyrrer prosessen med fordøyelsen. Forårsaket av Tropheryma whipplei, kan eksponering for denne relativt sjeldne bakterien hindre opptaket av vitaminer og mineraler fra maten du spiser, oppskakende din generelle ernæring. Men denne bakterielle infeksjonen ikke bare påvirker denne fasett av fordøyelsen, kan det også gjøre det vanskelig for deg å sammenbrudd visse typer matvarer, spesielt de som inneholder karbohydrater og fett. Når dette skjer, kan du begynne å oppleve visse symptomer som kan etterligne ulcerøs kolitt, en form for inflammatorisk tarmsykdom.

Diaré

En av de viktigste symptomene på Whipples sykdom som i hovedsak etterligner det av ulcerøs kolitt er diaré. Begge forhold kan føre til at tarmkanalen til kontrakt mer enn slappe av. Disse sammentrekningene tvinge avfalls å gå gjennom systemet på en raskere hastighet. Under normale omstendigheter blir absorbert fluid som avfall er passert. Men på dette økt tempo, er absorpsjon hindret og kan føre til at du lider av anfall av løs, vandig avføring.

Kramper

Et annet symptom på Whipples sykdom som ligner på ulcerøs kolitt er magekramper. Disse kramper har mye å gjøre med økt frekvensen av tarm sammentrekninger. Når musklene i tarmen kontrakt på en større hastighet enn normalt, kan det føre dem lide en spasme (som er i siste instans en plutselig og voldsom sammentrekning). Dette krampe settes til følelsen av en krampe i magen.

Vekttap

Siden de fleste av dine næringsstoffene absorberes i tynntarmen, kan den økte frekvensen av sammentrekninger hindre opptaket av vitaminer og mineraler. Når næringsstoffene ikke er flyttet fra mat til systemet ditt, kan du faktisk oppleve en uforklarlig vekttap, som er et symptom på både Whipple sykdom og ulcerøs kolitt.

Fatigue

Selv om flere av et symptom på et annet symptom, er det også mulig å lide av en viss mengde av tretthet eller utmattelse med både Whipples sykdom og ulcerøs kolitt. Når kroppen er ute av næringsstoffer, vil du til slutt oppleve noen grad av underernæring, som ofte utløser tretthet og utmattelse.

Fever

Både Whipple sykdom og ulcerøs kolitt kan føre til at du lider av en feber som henger i et par dager. Dette feber er "uforklarlig" og er vanligvis lav-grade i naturen, kjører et sted mellom 99 og 100 grader F.