Digidexo.com

Den beste dietten for Skin

Skin, det største organet i menneskekroppen, er stadig utsatt for både interne og eksterne faktorer som påvirker dens tilstand. Huden fungerer som et skjold, som beskytter kroppen vår mot ekstern skade som stråling, bakterier og bakterier. Maten vi spiser har en betydelig effekt på hudens utseende, så det er viktig å konsumere en diett rik på frukt, grønnsaker og helkorn for å holde huden vår levende og sunt.

Vitaminer og næringsstoffer for sunn hud

Ifølge American Journal of Clinical Nutrition, er huden en viktig del av immunsystemet og spiller en sentral rolle i den følelsen av velvære. Skin funksjon og attraktivitet er avhengig av ernæring. I de senere år har forskere utviklet ny innsikt i forholdet mellom matinntak og hudens helse.

Forskning viser at inntak av en diett rik på antioksidanter hindre frie radikaler fra å komme inn i kroppen, beskytter mot betennelser (inkludert UV-stråler). Forbruker matvarer som inneholder essensielle fettsyrer (slik som omega-3), bidrar til å holde huden myk og forhindre akne. I tillegg mat rik på vitamin C fremmer kollagenproduksjonen, noe som bidrar til å forebygge rynker.

Good-for-hud mat inkluderer frukt, særlig kirsebær, bær, meloner, epler og pærer; grønnsaker, spesielt spinat og andre grønne bladgrønnsaker, aubergine, asparges, selleri og løk; belgfrukter, spesielt brede og lima bønner; fisk, spesielt laks; nøtter, særlig mandler og valnøtter; og olivenolje.

Vann spiller også en viktig rolle i å holde huden sunn og hydrert. Drikkevann vil hjelpe flush toksiner ut av kroppen, og gir huden en glatt tekstur og utseende.

Matvarer for å unngå

Unngå mat og drikke som inneholder koffein, som kaffe, te og sjokolade, noe som kan føre til gusten, tørr hud eller kviser. Et høyt inntak av kjøtt og helmelk kan øke risikoen for hud rynker; opt for fisk og magre meieriprodukter i stedet. Hvis du har en søt tann, er det best å hoppe over sukkerholdig snacks og velge frukt i stedet. Topp i blodsukkernivået bidrar til nedbryting av kollagen, som gjør huden mindre elastisk.

Konklusjon

Ved å fôre kroppen din den rette kombinasjonen av næringsstoffer, og vite hva du skal unngå, kan du forbedre hudens generelle utseende og gjør det mulig å fungere bedre - for en sunnere, lykkeligere deg.