Digidexo.com

Tegn og symptomer på en parasittisk parasittangrep

Tegn og symptomer på en parasittisk parasittangrep


Parasittiske ormer spres til mennesker gjennom forurenset mat og vann. Disse små ormene er vanligvis knapt synlig for det blotte øye, men ubehag nivå og sykdommer forårsaket er varierte i intensitet og seriøsitet. En ubehandlet parasittangrep kan også resultere i vertens død.

Typer av parasittiske ormer

Det er tre hovedtyper av parasittiske ormer som kan vokse inne i menneskets fordøyelseskanalen: rundorm, svinekjøtt bendelorm og oksekjøtt bendelorm. Hver har ulike tegn og symptomer, og ta forskjellige mengder tid for verten å innse at de er smittet.

Symptomer på Intestinal Roundworm

Intestinal rundorm spres til mennesker av rå eller kokt svinekjøtt eller vilt. De første symptomene på angrep kommer innen en til to dager med forbruk, og verten opplever kvalme, oppkast, diaré, magesmerter og feber. På dette stadiet, er et angrep ofte forveksles med influensa, men da flere symptomer satt i to til åtte uker senere. Verts erfaringer hodepine, hovne øyne, smerter i ledd og muskler, føler seg svak og har kløende hud. En alvorlig infeksjon kan være ledsaget av andre symptomer på hjerte og pusteproblemer, eller problemer med koordinering. En alvorlig og ubehandlet tilfelle av intestinal rundorm kan føre til døden.

Symptomer på svine bendelmark

Svinekjøtt bendelorm er spredt til mennesker når rå eller kokt svinekjøtt infisert med bendelorm larver er inntatt. Infeksjon med voksne ormer kan ofte være uten symptomer, selv om mange vil oppleve magesmerter, forstyrrelser i fordøyelsessystemet, vekttap, og mulig obstruksjon av tarmen. Disse symptomene vises innen åtte til tolv uker etter inntak. Hvis den voksne ormen eggene klekkes og larvene reise i hele kroppen, infisere andre organer, vil en rekke andre symptomer blir oppdaget. For eksempel, hvis åndedrettsorganene er smittet, kan verts oppleve astmaliknende symptomer og hoste opp blod.

Symptomer på Beef bendelmark

Tegnene på symptomer på en biff bendelorm infestation ligner på svinekjøtt bendelorm. Tidspunktet er litt annerledes, skjønt. Symptomer på biff bendelorm vises innen 10 til 14 uker.

Unngå en parasittisk parasittangrep

Det er viktig å øve trygg mat håndtering og matlaging prosedyrer for å forebygge parasittparasittangrep. Oksekjøtt, svinekjøtt og vilt skal tilberedes til 160 grader for å drepe bendelorm larver som kan være til stede. Vann bør bare brukes fra en behandlet kommunal vannforsyning, og man bør unngå å drikke vann fra basseng. I tillegg bør det rå frukt og grønnsaker vaskes, skrelles, eller tilberedes før spising. Disse reglene er spesielt viktig å unngå en parasittisk parasittangrep når du besøker utviklingsland.