Digidexo.com

Mat som utløser frigjøring av dopamin

Mat som utløser frigjøring av dopamin


Dopamin er en neurotransmitter i hjernen er ansvarlig for regulering av kroppens bevegelser, genererer følelser av nytelse, å styre mengden av informasjon i hjernen, og hjertestimulering. Hvis kroppen mangler dopamin, er dens bevegelser mindre kontrollert. Hvis kroppen har for mye dopamin, vil det ha ukontrollerbare bevegelser som rykk, rykninger, eller repeterende bevegelser. Ifølge MedHelp.com., Måten vi spiser påvirker utviklingen av nevrotransmittere og visse matvarer kan utløse frigjøring av dopamin.

Frukt

Frukt som epler og bananer er gode matvarer som utløser frigjøring av dopamin. Bananer inneholder en aminosyre som kalles tyrosin, som er det viktigste middel til hjernen for å produsere dopamin. De brune flekker på banan inneholder den høyeste mengden av dopamin. NaturalBuy.com forklarer at å legge bananer til en diett kan hjelper behandle symptomer på depresjon. Epler inneholder en antioksidant kalt quercetin. Quercetin arbeider for å bevare dopamin nivåer i kroppen ved å beskytte dopamin celler fra å bli ødelagt. Andre frukter utløse frigjøring av dopamin er blåbær, tyttebær, svisker og jordbær.

Proteiner

Spise mat høy i aminosyrer vil utløse frigjøring av dopamin. Proteiner holder en aminosyre som heter tyrosin som utløser frigjøring av dopamin etter inn i kroppen. Dopamin er funnet i matvarer som for eksempel mandler, ost, kylling, fisk og annen protein som inneholder Omega 3 fettsyrer. Meieriprodukter som ost, melk og yoghurt inneholder protein. Svarte bønner, kikerter, lima bønner, og fava bønner er alle kilder til rike protein matvarer som vil hjelpe utløser dopamin. Egg er en kilde for protein og inneholder kolin, som er et vitamin som bidrar til å øke konsentrasjonen og hukommelse. Mandler er nøtter lastet med protein, men bør spises i moderate mengder, fordi de kan føre til vektøkning og hodepine.

Sjokolade

Sjokolade inneholder fenylalanin, som er en essensiell aminosyre som blir til tyrosin. The University of Maryland forklarer at tyrosin er en byggestein for signalstoffet som utløser dopamin. Den stimulerende middel i sjokolade er i kakao og større mengder av tyrosin er funnet i mørk sjokolade. I sjokolade, vil fettet fra melken også utløse dopamin fordi det er et melkeprodukt. Mørk sjokolade inneholder mange antioksidanter, men for mye kan skade leveren og føre til vektøkning. Ifølge Chocolate.org, inneholder sjokolade fenylalanin som er relatert til aminosyrer. Fenylalanin øker aktivitet og har vist seg å lindre depresjon i 60 prosent av deprimerte pasienter.