Digidexo.com

Ulcerøs kolitt Foods

Ulcerøs kolitt Foods


Ulcerøs kolitt er en inflammatorisk tarmsykdom som forårsaker sår i slimhinnen i tykktarmen. De sår kan produsere puss og blø, mens betennelse kan føre til tykktarmen for å tømme ofte. Det finnes ingen kur for ulcerøs kolitt, selv om noen medisiner kan minske symptomene og en streng mat diett kan begrense betennelse. En diett høy på protein og naturlig mat er viktig for pasienter som lider av ulcerøs kolitt. Noen pasienter vil finne visse matvarer er en trigger; de inkluderer alkohol, koffein, fet mat, krydret mat og sukker.

Kylling

Kylling er en lettere alternativ til rødt kjøtt og er lettere for tarmen å behandle. Kylling er en utmerket kilde til protein, med 7 gram protein per unse.

Fisk

Proteininnholdet varierer fra 12 gram per unse for sild til 23 gram per unse for laks. Dampende dine fisken vil holde vitaminer og næringsstoffer intakt og tilbyr den sunneste alternativet for pasienter med ulcerøs kolitt.

Frukt

Fersk frukt er bedre enn hermetisk frukt. Enhver type frisk frukt er passe for pasienter med ulcerøs kolitt å spise, inkludert appelsiner, druer, epler, sitroner og bananer. Pasienter bør unngå tørket frukt, som de har ofte tilleggs tilsatt sukker og er mer upsetting til tarmslimhinnen enn fersk frukt.

Grønnsaker

Pasienter med ulcerøs kolitt kan vanligvis spise et bredt utvalg av grønnsaker uten intestinal opprørt. Men noen pasienter rapporterer problemer med nonsoluble fiber som kål, brokkoli eller mais. Og når du er i midt i en betennelse angrep, pasienter har nytte av en redusert-fiber diett, så kutte ned på grønnsaker er nyttig.

Dairy

Noen fett, slik som de i melk og ost, er en viktig del av en balansert diett. Pasienter vanligvis finne meieriprodukter som er enig med dem og unngå melkeprodukter som gir dem diaré. Imidlertid, pasienter med ulcerøs kolitt som ikke er laktoseintolerante har ofte vanskeligheter med meieriprodukter under en periode inflammasjon, så meieri forbruket bør være begrenset under den tiden.