Digidexo.com

Hvordan å slutte å røyke med Wellbutrin

Opprinnelig utviklet som et antidepressivt middel, har Wellbutrin vist seg å være effektive i å hjelpe folk slutte å røyke. Stoffet i Wellbutrin kalles Bupropion, som også selges som en smoking-cessation medisiner under navnet Zyban. Bupropion er en noradrenalin og dopamin-gjenopptak-inhibitor som lindrer noen av de ubehagelige symptomer på nikotin trekning for mange pasienter. Wellbutrin er mest effektive når de brukes med annen røykesluttbehandling som nikotinplaster eller rådgivning. Som med alle antidepressiva, bør det brukes med forsiktighet under tilsyn av lege.

Hvordan å slutte å røyke med Wellbutrin

•  Diskuter med legen din muligheten til å bruke Wellbutrin å slutte å røyke. Dette stoffet er bare tilgjengelig med en resept i USA. Wellbutrin har mulige farlige bivirkninger for personer med visse beslag, nyre, lever og hjerte lidelser, og det har vært forbundet med psykotisk og suicidal atferd. Legen din vil avgjøre om de mulige risikoene for Wellbutrin oppveier helsefarene ved røyking.

Fortell legen din om eventuelle andre medisiner du bruker, spesielt hvis du bruker andre antidepressiva eller har brukt dem i de siste to ukene. Wellbutrin kan også være farlig hvis du nylig har sluttet å bruke alkohol eller beroligende midler. Du bør ikke drikke alkohol mens du bruker denne medisinen.

Ta Wellbutrin henhold til legens instruksjoner. Wellbutrin er ikke nikotin erstatning, og bør ikke tas hver gang du føler en trang til å røyke. Det er også viktig å ikke bruke Wellbutrin som er skrevet ut til noen andre, fordi det er forskjellige typer Wellbutrin brukes til å behandle depresjon som ikke er passende for røykeslutt. Wellbutrin SR, tatt to ganger om dagen, er den typen som ligner mest på Zyban, og brukes for å slutte å røyke.

Begynn å ta Wellbutrin en uke før du planlegger å slutte å røyke. Det er behov for et jevnt nivå av medikamentet i blodstrømmen for at det skal være effektivt. For de første seks dagene, ta en tablett daglig. Ta to tabletter om dagen i minst 8 timer fra hverandre for de neste to dagene, og slutte å røyke på den åttende dagen. Pass på å ta medisiner på samme tidspunkt på dagen.

Plan å bruke Wellbutrin for syv uker for å slutte å røyke. Du vil ta to tabletter om dagen i løpet av denne tiden.

Vær oppmerksom på eventuelle bivirkninger, og diskutere dem med legen din. Milde bivirkninger er munntørrhet og søvnløshet. Flere alvorlige bivirkninger er tretthet, kramper og høyt blodtrykk.

Stopp tar Wellbutrin hvis du føler deg deprimert eller begynne å ha betydelige endringer i atferd eller tenkning. Wellbutrin kan gjøre noen pasienter svært irritabel, aggressiv og voldelig. Hallusinasjoner, paranoia, panikkanfall, og selvmords eller morderiske tanker er også mulige bivirkninger av denne antidepressant.

Bruk Wellbutrin sammen med annen røykesluttbehandling som nikotin-erstatning patcher eller tannkjøtt samt rådgivning eller støttegrupper. Wellbutrin vil ikke gjøre deg slutte å røyke på egen hånd. Du må være innstilt på å slutte, og du har å holde motivasjonen oppe gjennom denne vanskelige prosessen.

Hint

  • Diskuter Wellbutrin eller generiske Bupropion med legen din om hun foreskriver Zyban for å slutte å røyke. Wellbutrin er vanligvis billigere enn Zyban, og det er mer sannsynlig å bli dekket av din forsikring plan.