Digidexo.com

Hvordan lage en Ernæring Fakta Chart

Hvordan lage en Ernæring Fakta Chart


Ernæring fakta er viktig for helse, kosthold planlegging og vekttap. Vanligvis folk betaler nøye med kalorier, fett og karbohydrater. Diabetikere kan merke sukkerinnhold, og folk ser på saltinntaket vil følge nøye med natrium innhold av ting de spiser. Noen matvarer, som for eksempel de fleste frukter og grønnsaker, har ingen ernæringsfakta etiketter. Men denne informasjonen ofte er funnet i en håndbok eller nettside.

Hvordan lage en Ernæring Fakta Chart

•  Lag en liste over alle matvarer ofte spist. Inkludere mat spist individuelt, slik som grønnsaker eller frukter, samt oppskrifter man ofte bruker. Organiser listen etter måltider (frokost mat, lunsjer, middager, småretter), type mat (grønnsaker, kjøtt, korn) eller alfabetisk.

Rewrite listen for å inkludere den nødvendige ernæring informasjon fra maten du har valgt. For eksempel, hvis du er bekymret for kalorier og fett, skrive ned kalorier og fett for hver mat, og inkluderer standard porsjonsstørrelsen. Omskrive oppskrift listeelementer, og inkluderer servering størrelse med næringsinformasjon. Hvis oppskriftene ikke har denne informasjonen allerede, beregne ernæring informasjon basert på de individuelle ingrediensene (delt på antall porsjoner) eller innspill oppskriften ingrediensene i en næring kalkulator på nettet.

Lag et regneark på datamaskinen eller lage et diagram for hånd. List opp matvarer i den første kolonnen, servering størrelse i den andre kolonnen og i tredje og etterfølgende kolonner de ernæringsmessige kategorier (kalorier, fett, natrium, karbohydrater, sukker, fiber og protein). Fyll ut kolonner med data fra listen din.