Digidexo.com

Hva er resultatet av Ubehandlet Akutt Fungal Bihulebetennelse?

Hva er resultatet av Ubehandlet Akutt Fungal Bihulebetennelse?


Akutt sopp bihulebetennelse, også kjent som akutt invasiv bihulebetennelse, er en rask utvikling soppinfeksjon i bihulene og omkringliggende vev. Det er vanskelig å behandle og kan være fatale.

Symptomer

Symptomene ligner på bakteriell bihulebetennelse. Hevelse og trykket i ansiktet kan være til stede, som muligens fører til sinus-hodepine. Tykk nasal utflod, ofte gul eller grønn farge, er svært vanlig. Dette er ledsaget av en "fylt opp" følelsen som gjør det vanskelig å puste.

Effekter

Sopp spre seg raskt inn i bihulene og omkringliggende bein og vev. Undersøkelse av området vil avsløre betennelse og nekrotisk, eller døende, vev.

Behandling

Behandlingen for denne tilstanden er kirurgi for å fjerne berørte vev og muggsporer. Soppdrepende middel må også brukes til å drepe sopp fortsatt til stede i vev og redusere tilbakefall av muggvekst.

Utfall

Selv med behandling, er akutt invasiv bihulebetennelse ofte dødelig. Dette skyldes delvis det faktum at de som kontrakt det ofte har nedsatt immunforsvar. Skaden forårsaket av sopp er utbredt og rask, noe som gjør rettidig behandling er nødvendig for et bedre resultat.

Betraktninger

Akutt invasiv sinusitis er lik kronisk sinusitt invasiv, men det er mer farlig på grunn av hvor raskt den sprer og dreper vev. Behandling er nødvendig for å kurere enten type bihulebetennelse, men så en legens anbefalinger bør følges for en optimal utfall.