Digidexo.com

Vegetariske dietter for vekttap

Begynnelsen et vegetarisk kosthold er bra for kroppen på mange måter, og med litt strategisk planlegging, kan det også føre til vekttap. Les videre for noen tips om å bli en sunn vegetarianer og jobber mot et vekttap mål med en meatless diett.

En sakkyndig uttalelse

Mayo Clinic ernæringsfysiolog Dr. Katherine Zeratsky sa det er forskning som viser folk som følger et vegetarisk kosthold spiser færre kalorier og mindre fett enn ikke-vegetarianere. Hun sa de kan også ha lavere kroppsvekt i forhold til sin høyde. Men hun sa også at å bytte til et vegetarisk kosthold vil ikke garantere sikker-brann vekttap. "Det grunnleggende for å oppnå og opprettholde en sunn vekt er de samme for alle: Spis et sunt kosthold og balanse kalorier spist med kalorier brent," Zeratsky sa. "Vegetarianere --- som ikke-vegetarianere --- kan lage dårlig mat valg som bidrar til vektøkning, for eksempel store deler av høy-fett, høy-kalori mat eller mat med lite eller ingen ernæringsmessig verdi."

Kosttilskudd tips

For optimal vekttap, bør vegetarianere planlegge ut en diett på samme måte som en ikke-vegetarianer. Sørge for at en diett er lav i fett og næringsrik er alltid nøkkelen. Vegetarianere kan mangle protein, så gjør at det er massevis av gode kilder til dette vitaminet i et vegetarisk kosthold er nødvendig. Noen proteinrik mat inkluderer fisk (som noen vegetarianere fortsatt spise,) egg og meieriprodukter. Noen gode kilder til protein er også høy i fett, så sørg for at kildene til protein i kosten er sunt, som bønner, fettfattig ost, fettfattig peanøttsmør og mat laget av soya.

Oppskrift ideer

Pass på at tilberedningsmetoder i et vegetarisk kosthold er sunt. Unngå steking. I stedet prøver sauteing i olivenolje, grilling tofu eller dampende grønnsaker. Det er mange gode kilder for vegetariske oppskrifter. Martha Stewarts nettside er en god ressurs, som er hennes magasinet "Everyday Food", der oppskriftene er velsmakende og ofte lett å tilberede. En annen god ressurs er maten bloggen "101 Kokebøker", som har mange vegetariske oppskrifter som er deilig i enhver årstid.