Digidexo.com

Hva er farene ved MRSA & fôring rør?

Hva er farene ved MRSA & fôring rør?


Mange mennesker kan ikke være kjent med Meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA), uttales Mersa, men ordet staph utløser noen anerkjennelse sannsynligvis. MRSA er en svært smittsom bakterie som kan være ganske dødelig. I 2005, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), ble 94 360 infeksjoner forårsaket av MRSA, og 20 prosent av disse var fatale. Sykehus, sykehjem og klinikker er spesielt utsatt for å spre smitte.

Apparatus

MRSA finner veien inn i menneskekroppen gjennom porter som fôring rør og katetre. Det får også tilgang gjennom sår og kirurgi. Fôring rør er særlig sårbare områder av innreise fordi de kommer fra utsiden av kroppen hele veien inn i magen, forbi en rekke naturlige forsvar. Det finnes to typer, en nasogastrisk (NG) rør som går inn i nesepassasje, ned i spiserøret og inn i magen; og en perkutan endoskopisk gastrostomi eller Peg røret. Den Peg røret er satt direkte inn i magen, mens pasienten er under anestesi.

Fôring rør brukes når pasienter ikke kan spise normalt; for eksempel kan den gastriske system trenger en hvile etter kirurgi eller en pasient ikke kan svelge grunn lammelse. Premature babyer trenger ekstra næring, men noen ganger de mangler refleks å suge og kan ikke mate fra en flaske.

MRSA

Det finnes to typer av MRSA, sykehus og smittsom. Sykehuset variasjon fått navnet sitt fra anlegget der det skjer, en setting der bakteriene kan spres fra en pasient til en annen gjennom pleiepersonalet. Siden staph kan leve på huden og i neseborene, kan det lett bli overført fra en persons hånd til et materør, og deretter inn i kroppen. Den smittsomme variasjon oppstår utenfor sykehus, og kan også spres gjennom hudkontakt, for eksempel at i idretter.

Forholdsregler

Vaske hendene med antibakteriell såpe før du berører materøret kan kutte ned på forekomst og spredning av bakterier. Hold sårstedet rundt røret rent, og nasal området renses for slim. Opprettholde rent sengetøy; vaske klær og håndklær ofte. Dette gjelder for omsorgspersoner i en hjemmesituasjon. Dersom MRSA er til stede, håndvask, gloving, gowning, masker og streng deponering av avfall er viktige strategier.

Komplikasjoner

MRSA som reiser gjennom blodet er referert til som en blod-infeksjon, eller septikemi. Det kan komme inn i lungene og forårsake lungebetennelse. Hvis den når hjertet og festes til ventilene pasienter lider endokarditt, og hjertesvikt. Det kan også angripe bein og ledd og i alvorlige nok tilfeller, er amputasjon lyste.

For en pasient med en materøret, kan bakteriene reise veldig raskt, invaderer magen og hele fordøyelsessystemet. Symptomer kan ikke skje med en gang. En abscess rundt røret oppføring området kan vises, men det første tegnet kan være høy feber.

Behandling

Antibiotika blir brukt for å bekjempe bakterier. En smittsom sykdom spesialist kan ta ansvar for behandling og prøve å levere riktig miks som vil være effektive. Behandlingen kan ta flere uker dersom infeksjonen har nådd et viktig organ. I noen tilfeller, kan kirurgi være nødvendig å fjerne abscesser, spesielt på hjerteklaffer.