Digidexo.com

Medisiner for Sjögrens syndrom

Sjøgrens syndrom er en sykdom i immunsystemet som, i henhold til Sjøgrens syndrom Foundation (SSF), påvirker nesten 4 millioner mennesker i USA (se Ressurser). Det vanligste symptomet på denne tilstanden er en tørrhet i øyne og munn, men andre organer kan bli påvirket. Medisiner kan brukes til å få folk som lider av Sjøgrens syndrom mer behagelig.

Tørre øyne

Øyedråper, kunstige tårer kan lindre noen av tørrhet som oppstår i øynene som følge av Sjøgrens syndrom. SSF rapporterer at over-the-counter øyet produkter kan være gunstig for personer med milde symptomer. En reseptbelagte medisiner kalt Lacriserts kan brukes for alvorlige tilfeller (se Ressurser).

Munntørrhet

The Mayo Clinic drøfter to reseptbelagte medisiner som kan behandle munntørrhet symptomer (se Ressurser). Cevimeline kan brukes av folk flest. Pilocarpine kan ikke brukes av personer som er gravide eller ammende, eller som har glaukom eller astma.

Leddsmerter

Noen mennesker er berørt av Sjøgrens syndrom erfaring leddsmerter. Ifølge eksperter på både Mayo Clinic og SSF, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen er effektive i å lindre mindre leddsmerter.

Betennelse

Kortikosteroider per Mayo clinc, redusere betennelse i leddene som skyldes Sjøgrens syndrom. Bruk disse stoffene på en kortsiktig basis bare for å unngå store bivirkninger.

Immune System

Noen leger forsøker å kontrollere Sjøgrens syndrom symptomer ved forskrivning immunsystem suppressor narkotika for å stoppe kroppen fra å angripe seg selv. Legemidler i denne klassen inkluderer metotreksat og Imuran (Mayo Clinic).