Digidexo.com

Kjemoterapi Positivt og ulemper

Kjemoterapi er en intens medisinsk behandling brukes til å drepe skadelige celler. Kjemoterapi er oftest brukt til å behandle kreft på grunn av den raske vekst av kreftceller, men kan også brukes til å behandle benmargs sykdommer og immunsystem forstyrrelser.

Effektivitet

Kjemoterapi er svært effektiv på å ødelegge skadelige celler og krympe svulster. Dosen kan endres avhengig av den ønskede virkning, slik som å redusere størrelsen av en svulst eller eliminere eventuelle kreftceller som er igjen etter en operasjon.

Lengde

En fordel med kjemoterapi er at det kan være en poliklinisk prosedyre slik at det ikke nødvendigvis krever en overnatting på sykehuset.

Behandlingstyper

Kjemoterapi er fordelaktig fordi den kan anvendes på en rekke forskjellige måter, inkludert kremer, piller og infusjoner. I tillegg, hvis kjemoterapi blir administrert for å eliminere enhver kreft etter kirurgi, en liten plate kan settes inn ved slutten av operasjonen.

Short-Term bivirkninger

Når du gjennomgår kjemoterapi vil du sannsynligvis oppleve en rekke kortsiktige bivirkninger, inkludert håravfall, trøtt og svimmel, redusert blodverdier og kaster opp.

Long-Term Farene

Kjemoterapi kan forårsake infertilitet samt skade på hjerte, lunger og nyrer. Det kan også føre til redusert bentetthet.