Digidexo.com

Stadier av skrumplever

Stadier av skrumplever

Stage One

I den første fasen av skrumplever, opplever pasienten få symptomer. Disse inkluderer vage fysiske effekter: tretthet, munntørrhet, gulsott, utvidelse eller ømhet i øvre høyre del av magen og kløe over hele kroppen. Ved en test av leverfunksjon leverer unormale resultater, bør en biopsi tatt. Den stadium av cirrhose pasienten har nådd vil bli bestemt av de biopsiresultater. I trinn én, har unormalt vev og inflammasjon utvikles i leveren. Dette er i hovedsak begrenset til området rundt portalområder som rommer grener av gallegang, portvenen og leverpulsåren.

Stage Two

Som leversykdom utvikler seg til den andre fasen, de områder av unormalt vev begynner å dannes i stive bånd av bindevev, en tilstand kjent som fibrose. Disse og betennelsen har spredt til å omfatte både portalområder og de omkringliggende periportal regioner.

Stage Tre

Stage tre er preget av sammenslåing av områder av fibrose. Dette bridging forstørrer de berørte regionene. Dette kan føre til en forringelse av funksjon av leveren, sett ofte som en nedsatt evne til å fordøye fett, og til å absorbere fettløselige vitaminer.

Stage Four

Stage fire er endelig skrumplever. Pasienter i denne fasen kan gjenopprette fra en levertransplantasjon, men uten en, er forventet levealder under 10 år for de som avanserer til en symptomatisk stadium av skrumplever.