Digidexo.com

De beste dietter for høyt kolesterol

Høyt kolesterol i blodet bidrar til plakk i arteriene, noe som forstyrrer blod strømmer til hjernen, hjertet, nyrer og kjønnsorganer. Personer med høyt kolesterolnivå erfaring metall verdifall, gallestein og impotens. Spise mat med høyt kolesterol og mettet fett videre oppmuntre plakk. Det er svært viktig å velge den beste dietten for å senke kolesterolet og redusere sjansene for et hjerteinfarkt.

Kolesterolsenkende Mat

Funksjonell mat er et begrep som brukes på matvarer som har sunne fordeler og gi næringsinnhold. Kolesterolsenkende matvarer er en del av denne gruppen av matvarer. Disse matvarer inneholder tørkede bønner, jordbær, valnøtter, olivenolje, mandler, epler, kaldt vann fisk, hvitløk, bananer og gulrøtter. Plantesteroler har også vist kolesterolsenkende fordeler ved å blokkere LDL absorpsjon. Du kan finne matvarer som har blitt beriket med plantesteroler. Vanligvis, yoghurt, brød, appelsinjuice og noen korn har en etikett som sier at maten har blitt befestet.

Fiber

Velg vannløselig fiber til å redusere kolesterolet serum. Du kan finne denne fiber i bygg, brun ris, frukt, havrekli, bygg og guargummi. Hele korn korn har også vist seg å være i stand til å senke kolesterol.

Fett

For å redusere høyt kolesterol, må du begrense mengden mettet fett du forbruker. Dette inkluderer alle dyrefett, palmekjerne oljer og kokosolje. Hydrogenert fett må også reduseres slik som smør, margarin og smult. Avstå fra å bruke ikke-meieri creamers, fordi mange har kokos olje i dem. Et bedre alternativ er soya eller mandelmelk. Prøv å lage mat med matlaging spray eller extra virgin olivenolje. Bruke tilberedningsmetoder som grilling, krypskyting, dampende og bakervarer som ikke krever fett.

Dietter

Den beste dietten plan er å spise et utvalg av frukt og grønnsaker. Velg magert kjøtt, fisk og soya produkter for protein. Unngå høy fett meieriprodukter og hold deg til feta og geitost. Innlemme mye fiber i kostholdet ditt sammen med funksjonell mat. Holde blodsukkeret fra varierende ved å spise fem små måltider om dagen. Rådfør deg med legen din om din idealvekt og daglig kalori kvote. Ta kontroll over kostholdet ditt, og du gir deg selv en gave av et sunt kolesterolnivå å unngå helse komplikasjoner i fremtiden.