Digidexo.com

Slik unngår du at Gule tånegler

Slik unngår du at Gule tånegler


Selv iført neglelakk på tåneglene for lenge kan føre dem til å gulne, de viktigste årsakene til misfargede tåneglene er spiker sopp infeksjoner, også kalt onychomycosis. Disse infeksjonene er forårsaket av sopp som trives i mørke, varme og fuktige forhold. Symptomer inkluderer gulnet, fortykket, og smuldrer tåneglene; i noen tilfeller kan den infiserte spiker atskilt fra neglesengen, og har en stygg lukt. Nail sopp infeksjoner, som er skjemmende og smertefull, oppstår når sopp mikroorganismer inn gjennom et lite kutt eller delt i neglen. De fleste tånegl sopp infeksjoner begynner som en liten gul eller hvit flekk på spikeren; for tidlig diagnose og rask behandling, bør du oppsøke lege ved første tegn. Dette er spesielt viktig hvis du har diabetes eller en undertrykt immunsystem, som gjør utvikle komplikasjoner av spiker sopp - for eksempel bakterielle hudinfeksjoner som appelsinhud - mer sannsynlig. Det er enkle grep du kan ta for å hjelpe behandle nail sopp infeksjoner og hindre dem fra reoccurring.

Slik unngår du at Gule tånegler

Følg legens dosering instruksjoner nøyaktig for foreskrevne muntlige soppdrepende medisiner. Ikke plutselig slutte å ta dem med mindre legen din sier at du skal, selv om din tånegl begynner å se bedre ut. De fleste av disse medikamentene må tas i seks til 12 uker. Rapportere bivirkninger; noen soppdrepende medisiner kan forårsake utslett og leverskader.

Vask føttene daglig med antibakteriell såpe og vann, ved hjelp av en neglebørste til å skrubbe vekk skitt, rusk, og spiker vev. Tørr brønn - spesielt mellom tærne - og støv med en anti-sopp foten pulver.

Wear 100 prosent bomull sokker, spesielt når du trener, for å unngå at fukt samler rundt tærne. Bytt inn ferske sokker ved første tegn av fuktighet.

Undersøk alle av deg skoene for å sørge for at de passer ordentlig. Det bør være en buffersone på minst 1/2 tommers bred mellom spissen av den lengste tå og fronten av skoen. Traumer og press på tåneglene forårsaket av dårlig tilpassede sko kan gjøre dem mer sårbare for smitte.

Suge føttene i 15 minutter i en løsning av en del eddik til to deler varmt vann hver dag. Ifølge Mayo Clinic ansatte, er dette trygt å gjøre og kan være nyttig. Eddik, som har antibakterielle og antiseptiske egenskaper, kan bidra til å forhindre ny infeksjon og hemme veksten av bakterier i henhold tåneglene.

Klipp tåneglene rett over, og ikke lenger enn slutten av tå ved hjelp av en høy kvalitet, solid metall sett av tånegl clippers. Vær forsiktig med å kutte dem for kort.

Desinfiser neglen clippers etter at du har klippet hver tånegl å unngå å spre smitte fra en tånegl til en annen. Ikke del dine tånegl clippers med noen, og ikke bruke andres Clippers.

Unngå iført tånegl polsk mens du har en sopp infeksjon. Selv om magefølelsen din kan være å dekke opp gule tåneglene, ha neglelakk på tærne gjør det vanskelig å bedømme om infeksjonen blir bedre eller ikke, og polish tendens til å felle fuktighet og forverre infeksjonen.

bære dusj booties i garderober og bad av treningssentre, spa og offentlige bassenger.

Hint

  • Hvis du går til en salong for en pedikyr, sørge for at ansatte skal sterilisere alle instrumenter.
  • Noen rapporterer forbedring fra å bruke Vicks VapoRub på sine tåneglene; ta kontakt med din lege for råd om når og hvor mye du skal bruke.
  • Tåneglene er lettere å kutte umiddelbart etter at du kommer ut av dusjen eller badekaret.
  • Noen ganger eddik kan irritere huden; hvis du oppdager rødhet på føttene etter soaking, redusere behandlings til to ganger i uken. Hvis irritasjonen vedvarer, bør du bløtlegging.