Digidexo.com

Hvordan Test for perifer nevropati

Perifer nevropati er en tilstand der nervene er skadet. Det kan forekomme på grunn av mange faktorer, slik som diabetes. (Blodsukker nivåer som er ute av kontroll kan føre til nerveskader.) Men en pasient som er diabetiker og har perifer nevropati kan også ha en annen tilstand som forårsaker nevropati. Så det er viktig å ha ekskluderende testene kjøres bare i tilfelle du har en tidligere udiagnostisert tilstand. Vanlige symptomer på perifer neuropati omfatte en brennende, stikkende, prikking, eller "pins og nåler" følelse langs ben, føtter, armer og hender. Du kan også oppleve nummenhet.

Hvordan Test for perifer nevropati

•  Planlegg en fysisk undersøkelse med legen din og informere henne om alle dine symptomer. Legen vil også vurdere din medisinske historie, familiens medisinske historie og spør om du har hatt problemer som kvalme, svimmelhet, ørhet, seksuell dysfunksjon eller tap av blærekontroll. Disse kan alle være symptomer på nevropati.

Få blodet trekkes og testet. Noen ganger perifer neuropati er assosiert med diabetes, lave vitamin B nivåer, Lyme sykdom, hepatitt C og B og dysfunksjon i skjoldbruskkjertelen, nyrene eller leveren.

Tenk å ha en nerve biopsi gjort, noe som kan sjekke for degenerasjon av myelin skjede (som brytes rundt nerve), og for aksonal degenerasjon. Dette er en poliklinisk prosedyre og legen din vil bruke en lokal bedøvelse.

Be legen din om å ha en MR (magnetisk resonans). Selv om dette ikke kan fastslå nevropati, kan det utelukke andre tilstander som kan føre deg til å oppleve de samme symptomene.

Få en nerve ledningshastigheten test utført. Dette vil måle nervene 'elektriske impulser, og kan bidra til å fastslå det nøyaktige innholdet i din tilstand, som igjen kan hjelpe med behandling planer.

Hint

  • Det kan hjelpe finne din diagnose for å holde en oversikt over dine eksakte symptomer som de oppstår, med datoer, opplevelser opplevd og del av din anatomi.
  • Hvis nevropati fører til at føttene til å slå nummen, må du huske å sjekke dem hver dag for kutt og skrubbsår. Skrubbsår kan bli smittet før du selv innser at du har dem.