Digidexo.com

Degenerative Disc Disease & SI Joint Pain

Degenerative plate sykdom og SI leddsmerter ofte går hånd i hånd siden korsryggen er et vanlig problem området. Skivedegenerasjon i lav rygg området kan påvirke sacroiliac felles. Sakroiliakalledd smerte kan fremstå som lav rygg eller hoftesmerter, slik at riktig diagnose er avgjørende for å hindre ytterligere skade på området.

Skivedegenerasjon

Degenerative plate sykdom (DDD) er også kalt spondylose; det er den degenerering eller nedbrytning av spinal-plater. Spinal plater er den geléaktige innhold mellom ryggvirvlene som gir støtdemping. Driftsstans i skiven forekommer med væsketap eller forstyrrelser i det ytre lag av platen, både vanlige problemer konfrontert i aldringsprosessen. Degenerasjon kan også oppstå med endringer i ryggvirvlene, som for eksempel stenose, eller innsnevring av spinalkanalen; Artrose, iført ned av brusk; og spinal plate buler eller brudd.

SI Joint Pain

Sacroiliac (SI) joint forbinder ryggraden til bekkenet. Denne felles har evnen til å støtte vekten av overkroppen. Når overdreven belastning plasseres på sakroiliakalledd, smerte og slitasje på brusk kan forekomme. Problemer med SI felles vises som smerter i korsryggen, som kan stråle ut i lysken eller lårene. Smerte symptomer typisk forverres med fysisk aktivitet.

Skivedegenerasjon og SI leddsmerter

Siden sakroiliakalledd forbinder sacrum (den trekantede ben på undersiden av ryggraden) til ryggraden, kan platen degenerasjon i lumbar eller lavt tilbake området resultere i SI leddsmerter. Denne smerten kommer i form av muskelkramper eller tetthet, betennelser eller hevelse, eller nerve impingement eller begrensning fra press på grunn av den skadede platen. Episoder av smerte kan forekomme forbigående eller vedvarende og kronisk.

Forebygging

Siden skader på platene ikke kan reverseres, er den beste behandling for degenerative plate sykdom og SI leddsmerter forebygging. Dette kan oppnås gjennom en sunn livsstil, inkludert et treningsprogram. Øve riktig kroppen mekanikk, som refererer til optimal kropps posisjonering under statiske posisjoner og dynamiske aktiviteter, er også gunstig og vil holde ryggraden og disk problemer i sjakk. Økende kurven av korsryggen mens stående eller løfting, for eksempel, kan øke risikoen for stressinduserte smertesymptomer og skader.

Behandling

Behandling av degenerative plate sykdom og SI leddsmerter inkluderer bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), og resten til akutt eller innledende smerter avtar. Når smertene er på et håndterbart nivå, øvelser for å inkludere rygg og mage styrking og generell kardiovaskulær fitness kan hindre ytterligere skade. Med alvorlige tilfeller kan steroidinjeksjoner til området redusere betennelser forårsaker smerte. Kirurgiske alternativene inkluderer reparasjon eller utskifting av den skadede platen.