Digidexo.com

Pseudofolliculitis barbae Cures

Pseudofolliculitis barbae Cures


Follikulitt barbae, ofte kalt "barbering humper," er en inflammatorisk sykdom i skjegget området påvirker først og fremst menn med mørk hud og krøllete hår. Roten av håret er buet slik at den voksende hår, skjerpet etter barbering, krølle seg rundt og pierce huden, forårsaker små røde nupper som ofte infisert med Staphylococcus aureus. Gjentatt betennelse kan føre til permanente harde, klumpete arr.

Barbering

Ifølge American Osteopathic College of Dermatology, er den mest effektive behandlingen for å stoppe barbering i tre til fire uker eller i det minste til betennelsen avtar, som lengre hår ikke stikke hull på huden. Påfør varm komprimerer, barbering løsninger eller barbergelé til ansiktet før barbering for å myke opp skjegget og barbere annenhver dag ved hjelp av et enkelt blad, justerbar eller elektrisk barbermaskin og unngå nære barberer som forlater skjegget mindre enn 1 mm i lengde. Spesielle "bump fighter" barberhøvler er også tilgjengelig. Børsting skjegget før barbering eller ved hjelp av spesielle kroker til å trekke ut inngrodde hår kan redusere betennelse. Pass på å barbere nedover i retning skjegget vokser og unngå å gjøre gjentatte slag over det samme området eller strekke huden, da dette kan forverre tilstanden.

Alternativ Beard Fjerning

Du kan prøve hårfjerning, som kjemisk myke opp og fjerne skjegget, men sørg for at alle humper har helbredet første som kjemikalier vil ytterligere irritere betent hud. Prøv på et lite område for å sørge for at huden din tåler det riktige, og unngå å bruke oftere at hver 48. time. Følg retninger nøye, slik at kjemikaliene i ansiktet i ikke mer enn 3-5 minutter, avhengig av hvilken type produkt. Løsningen og hår fjernes manuelt ved å stryke mot hårets vekstretning med en spatel eller annen rett kant. Ikke fjern med en barberhøvel. Skyll ansiktet grundig etter behandlingen.

Andre hårfjerningsmetoder omfatter elektrolyse, hvori en liten metallspissen blir satt inn i hårsekken å tilveiebringe en elektrisk strøm til å skade follikkelen og hindre hårvekst. Denne prosedyren er smertefullt og kan produsere noen arr, selv om det er vanligvis minimal, og gjenvekst kan forekomme. Hvis huden din er infisert med Staph, kan elektrolyse spre smitte.

Laser fjerning er et annet alternativ. Ifølge The American Society for Aesthetic Plastic Surgery, er laserstråler absorberes av pigment i håret og reise ned i hårsekken, skade disse follikler som er aktivt voksende. Du kan trenge gjentatte behandlinger fordi individuelle hårsekker er i forskjellige stadier av vekst. Men hvis du har mørk hud, fargeforskjellen mellom huden og håret kan ikke være betydelig, så laser fjerning kan være mindre effektive.

Medisiner

Hårsekkene kan bli tett med rusk, forverring follikulitt barbae, så aktuelle medisiner, for eksempel glykol gel, bidra til å holde follikler åpne. Milde tilfeller kan behandles med hydrokortison krem ​​eller tretinoin krem ​​(Retin-A) for å redusere betennelse. Ifølge Dr. WP Słomiany i "The 5-Minute Clinical Consult," hvis infeksjon er til stede, vil du trenge aktuelle antibiotika, for eksempel klindamycin eller erytromycin løsninger eller perorale antibiotika for å kontrollere smitte og hindre spredning.